În fiecare an, la data de 7 octombrie, se marchează Ziua internațională a muncii decente.
Organizația Internațională a Muncii (OIM) recomandă ca munca decentă să fie în centrul acțiunilor guvernamentale pentru realizarea creșterii economiei mondiale.
Munca decentă este esențială pentru eforturile de reducere a sărăciei și pentru asigurarea unei dezvoltări durabile și echitabile.
Conceptul de „muncă decentă” a fost gândit în cadrul reuniunii Organizației Internaționale a Muncii din 1999, în comun acord cu partenerii sociali (guverne-patronate-sindicate) și însumează aspirațiile oamenilor cu privire la oportunitățile pentru o muncă productivă și corect remunerată, securitatea la locul de muncă, protecția socială pentru familie, oportunitățile de dezvoltare profesională și integrare socială, libertatea de exprimare, participarea activă în luarea de decizii, egalitatea de șanse pentru bărbați și femei.
1.În 1769, James Cook descoperă Noua Zeelandă.
James Cook a fost un explorator, navigator și cartograf englez ce a ajuns la rangul de căpitan în Marina Regală. Cook a realizat hărți detaliate ale insulei Newfoundland înainte de a realiza trei expediții în Oceanul Pacific, unde a realizat primul contact european cu coasta estică a Australiei și Insulele Hawaii, precum și prima circumnavigare a Noii Zeelande.
2.În 1857, în cadrul Adunării ad–hoc a Moldovei, Mihail Kogălniceanu prezintă Proiectul de rezoluție care cuprindea „dorințele fundamentale” ale românilor moldoveni, arătând că „dorința cea mai mare” este Unirea Principatelor într–un singur stat.
3.În 1883, pe 7 octombrie, are loc inaugurarea Castelului Peleș.
Castelul Peleș este un palat din Sinaia, construit între anii 1873 și 1914.
Construită ca reședință de vară a regilor României, clădirea se află, în prezent, în proprietatea Familiei Regale a României și adăpostește Muzeul Național Peleș.
4.În 1952, modelul de cod de bare realizat de Woodland și Silver a început să fie folosit ca model general de identificare a produselor.
5.În 1985 a fost deturnată nava italiană Achille Lauro aflată în croazieră pe Marea Mediterană cu peste 400 persoane la bord, de membrii organizației „Frontul pentru Eliberarea Palestinei”.
6.În 1993, România a fost primită la Consiliul Europei, în urma solicitării din 21 martie 1990.