Pe 7 martie 1876, Alexander Graham Bell primește brevetul pentru o invenție pe care el o numește telefon.
Alexander Graham Bell a fost un om de știință, inventator și inginer american de origine scoțiană, care în anul 1876 a brevetat pentru prima dată în istorie un dispozitiv capabil să emită și să recepționeze cuvintele rostite, telefonul.
În transmițător undele sonore loveau o diafragmă flexibilă de care era atașat un magnet permanent.
Deja în 1861 profesorul german Johann Philipp Reis a descoperit un „aparat de vorbit la distanță” care funcționa, mulțumindu-se cu acesta și fără a căuta perfecționarea lui.
La scurt timp după aceasta, Elisha Gray și Antonio Meucci experimentează în USA transmiterea sonoră prin cabluri electrice.
În anul 1873 Bell încearcă să perfecționeze „telegraful harmonic”. Aceste experimentări ale lui au folosit mai târziu la înregistrarea sonoră. Construiește „fonoautograful” care înregistrează tonul pe un cilindru înnegrit cu funingine.
Directorul școlii „Clarke School for the Deaf” „Gardiner Greene Hubbard” și „Thomans Sanders” aflând de cercetările „telegrafului harmonic”, oferă finanțarea lor.
Bell descoperă întâmplător transmiterea tonului, cu toate că nu reușește din nou să-l reproducă.
La 14 februarie 1876 i se acordă patentul pentru descrierea fenomenului, cu solicitarea de a trimite un aparat care funcționează.
Alexander Graham Bell a experimentat cu aparatul inventat de profesorul german Johann Philipp Reis. Reis a și denumit aparatul inventat „Telephon” și este inventatorul inițial a aparatului de telefon construit în Germania deja în octombrie 1861.
Bell a depus pe data de 14 februarie 1876 cererea de patent în America. După patentul acordat greșit lui Bell aparatul lui nu putea sa funcționeze niciodată. Un fapt care a dus la mari controverse.
Acordarea falsă a patentului lui Graham Bell are loc cu câteva ore înaintea lui Elisha Gray. Gray a realizat perfecționarea aparatului construit de profesorul de fizică Reis și a prezentat spre deosebire de Bell un aparat în stare de funcționare.
Bell a prezentat și el un aparat în stare de funcționare mult mai târziu după acordarea oficială a patentului, dar acest aparat nu era construit după patentul acordat inițial lui Bell.
Aparatul lui Bell construit după patentul depus inițial nu putea să funcționeze.
Deci și acordarea patentului și denumirea de inventator al telefonului este greșită. După această realizare (descoperire este un termen fals) Bell ajunge împreună cu Thomas Sanders și Gardiner G. Hubbard proprietarul „Bell Telephone Company”.
7 MARTIE ÎN ISTORIE
1395: Mircea cel Bătrân și regele Sigismund de Luxemburg au încheiat la Brașov un tratat de cooperare militară antiotomană.
1441: Iancu de Hunedoara a devenit voievod al Transilvaniei. El deținea această funcție pe lângă cea de comite al Timișoarei și de ban al Severinului (1441-1456).
1471: Radu cel Frumos, fratele lui Vlad Țepeș, a atacat Moldova, dar Ștefan cel Mare l-a învins la Soci, lângă Bacău. Domnul muntean, supus turcilor, a izbutit să scape fugind.
1912: Succesul expediției lui Roald Amundsen la Polul Sud (14 decembrie 1911) este anunțat public, când nava Fram a ajuns la Hobart, în Australia.
1968: TVR a scos revista oficială a primei ediții a Festivalului „Cerbul de Aur”, în cinci limbi.
2009: NASA a lansat sonda (misiunea) spațială Kepler (numită așa după astronomul german Johannes Kepler), care are scopul de a descoperi noi exoplanete asemănătoare Pământului care orbitează alte stele, cu ajutorul unui telescop și al unui fotometru speciale.