duminică, februarie 25, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 7 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

7 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

Una dintre cele mai cunoscute și iubite cântărețe ale momentului, Delia Matache împlinește astăzi 39 de ani. Delia Matache, cunoscută mai bine sub numele de scenă Delia, este o cântăreață, vedetă de televiziune și jurat în cadrul unei competiții muzicale internaționale și al unei emisiuni de umor.

 

Sursa Google

Delia s-a născut pe data de 7 februarie 1982, în București. A absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”. După cinci ani de studiu al pianului și lecții particulare pentru flaut, Delia alege a-și continua studiile, urmând cursuri la Universitatea Națională de Muzică București.

Artista a fost încurajată și susținută pentru a-și urma visul de a deveni un star de către mama sa, Gina, solistă de muzică populară. Delia mai are un frate, Eduard, și o soră Oana.

Sursa Google

În perioada 1999-2003 a făcut parte din formația N&D, alături de care a scos 4 albume, astfel cunoscând succesul la nivel național. După 2003, în cariera solo, Delia a mai lansat alte 3 albume.

În anul 2015, a lansat albumul Pe aripi de vânt, album ce poartă numele hit-ului care a fost #1 pentru 21 de săptămâni în topul „Media Forest”.

În martie 2015, Delia susține primul concert la Sala Palatului, înregistrând un real succes cu un concert cu toate locurile vândute.

Mai multe din piesele sale devin hituri în 2015, Delia fiind printre cele mai importante femei din industria muzicală și showbiz-ul românesc.

Sursa Google

 

1613: Mihail Romanov devine țar al Rusiei. Mihail I Fiodorovici Romanov a fost primul țar rus din dinastia Romanov. El a fost fiul lui Fiodor Nikitici Romanov (devenit apoi patriarhul Filaret) și al Kseniei. Domnia lui a marcat finalul Timpurilor Tulburi.

Sursa Wikipedia

 

1741: A apărut „Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat” ce stabilește o serie de reforme fiscale și administrative în Țara Românească. Textul a fost publicat în ziarul „Mercure de France”, în iulie 1742.

Sursa Google

 

1895: Comitetul de conducere al ASTREI decide elaborarea și publicarea „Enciclopediei române”, sub îndrumarea lui Cornel Diaconovici, primul secretar al asociației. Lucrarea a apărut în 3 volume, între anii 1898-1904.

Sursa Google

 

1992: În baza Tratatului de la Maastricht s-a constituit Uniunea Europeană.

Sursa Wikipedia

 

1999: Centrul sportiv olimpic Zetra din Bosnia și Herțegovina, refăcut după serioasele stricăciuni din timpul războiului, este deschis oficial de către președintele Comitetului Olimpic, Juan Antonio Samaranch, pentru a marca a XV-a aniversare a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Saraievo.

Sursa Google

 

1999: Prințul Moștenitor Abdullah devine rege al Iordaniei după decesul tatălui său, regele Hussein.

Sursa Wikipedia

 

2003: Irakul acuză Statele Unite că își folosesc tehnologiile avansate pentru a falsifica dovezile prezentate în Consiliul de Securitate al ONU.

Sursa Wikipedia

SourceWikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...