8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Articole Ziua de azi 7 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

7 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Președintele Franklin D. Roosevelt a numit ziua de 7 decembrie 1941 „unul dintre cele mai infame momente ale istoriei“. Iar timpul a dovedit că a avut dreptate: în acea zi, bombardierele japoneze care au atacat baza americană de la Pearl Harbor au făcut 3 566 de victime (dintre care 2 388 de morți) și au scufundat sau avariat grav opt cuirasate, trei crucișătoare ușoare, patru distrugătoare și 350 de avioane.

 

În mod paradoxal, atacul japonez nu a destabilizat SUA, ci le-a făcut mai puternice, ducând la sfârșitul Marii Crize economice și determinând intrarea lor în cel de-al Doilea Război Mondial.

Sursa Wikipedia

7 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

43 î.Hr.: Omul de stat și filosoful Marcus Tullius Cicero este asasinat la Formia din ordinul lui Marcus Antonius.

Sursa Wikipedia

1732: A fost inaugurată Opera Regală la Covent Garden, Londra.

Sursa Wikipedia

1834: Corabia Marița, prima navă sub pavilion românesc, a plecat în primul voiaj în afara granițelor țării pe ruta Sulina – Constantinopol, comandant fiind Ioan Cristescu.

Sursa Google

1972: În drum spre Lună, echipajul misiunii Apollo 17 a realizat fotografia „The Blue Marble”, prima fotografie clară a feței luminate a Pământului.

Sursa Wikipedia

1995: Sonda spațială Galileo ajunge pe Jupiter, după șase ani după ce a fost lansată de Naveta spațială Atlantis în timpul misiunii STS-34.

Sursa Wikipedia

SourceWikipedia


ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]