8.5 C
București
miercuri, 28 iulie 2021
Acasă Articole Ziua de azi 7 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

7 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, pe 7 decembrie este marcată Ziua Internațională a Aviației Civile.

După ce a fost stabilită în anul 1994 de către Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO), această zi a fost recunoscută oficial doi ani mai târziu de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

Cu sediul la Montreal, Canada, ICAO a luat ființă în 1944, cu scopul de a promova dezvoltarea în siguranţă a aviaţiei civile internaţionale pe întregul mapamond.

Agenție a Organizaţiei Naţiunilor Unite, ICAO are rolul de a elabora principiile şi de a codifica tehnicile de navigaţie aeriană internaţională.

 

1.Pe 7 decembrie 1732 a fost inaugurată Opera Regală la Covent Garden, Londra.

 

2.În 1834, Corabia Marița, prima navă sub pavilion românesc, a plecat în primul voiaj în afara granițelor țării pe ruta Sulina – Constantinopol, comandant fiind Ioan Cristescu.

 

3.În 1923, Edwin Hubble demonstrează existența corpurilor cerești care sunt în afara Căii Lactee.

Calea Lactee este galaxie spirală barată din care face parte Sistemul Solar.

Văzută de pe Pământ, apare ca o bandă strălucitoare și difuză vizibilă pe cerul nopții format din stele, care nu pot fi distinse în mod individual de către ochiul liber.

De pe Pământ, Calea Lactee apare ca o bandă, deoarece structura sa în formă de disc este privită din interior.

 

4.În 1941, Marina Imperială a Japoniei a lansat atacul de la Pearl Harbor împotriva flotei din Pacific a marinei americane, ceea ce a dus la implicarea SUA în al Doilea Război Mondial.

Atacul de la Pearl Harbor (sau Operațiunea Hawaii, cum a fost numită de către Statul Major Imperial japonez) a fost un atac militar, dat prin surprindere, din partea Marinei Imperiale Japoneze împotriva bazei navale de la Pearl Harbor, Hawaii, în dimineața zilei de duminică, 7 decembrie 1941.

Ca rezultat, Statele Unite ale Americii au intrat în al Doilea Război Mondial.

 

5.În 1966 intră în funcțiune Hidrocentrala Bacău II, care încheie activitatea de construire a salbei de hidrocentrale de pe râul Bistrița.

 

6.În anul 2001, Consiliul Miniștrilor de Justiție și de Interne ai Uniunii Europene decid ridicarea vizelor pentru cetățenii români care doresc să călătorească în spațiul Schengen, începând cu 1 ianuarie 2002.

Spațiul Schengen este o zonă de circulație liberă în Europa, conformă cu Acordul de la Schengen.

Statele membre ale acestui spațiu au eliminat sau vor elimina controalele pentru persoane la frontierele dintre ele, astfel încât este (sau va fi) posibilă trecerea frontierei între oricare două asemenea state fără prezentare de acte de identitate și fără opriri pentru control.

SourceWikipedia

1 COMENTARIU

  1. An interesting dialogue is value comment. I believe that you need to write extra on this topic, it may not be a taboo subject however generally persons are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers Esma Jeth Grier

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Adrian Secu, studentul care a ținut piept autorităților din România, învingător în instanță!

Adrian Secu, un tânăr în vârstă de 26 de ani, licențiat în inginerie electrică și știința calculatoarelor, student în anul II la Drept, a...

Au nevoie antreprenorii de coaching?

Începutul unui business este un pas important pentru orice antreprenor și o provocare continuă pe parcursul dezvoltării lui și a afacerii lui. Există, însă,...

28 IULIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, inițiată de Alianța Mondială pentru Hepatită, în 2008, este marcată, în fiecare an, la 28 iulie.   Scopul acestei zile...

Bomba care aruncă în aer pandemia!

Începând cu anul viitor, CDC renunță la metoda de diagnosticare RT-PCR a noului coronavirus și recomandă laboratoarelor și centrelor de testare să se utilizeze...

COMENTARII RECENTE

Daniel Pop on 1 IULIE ÎN ISTORIE
Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?