Astăzi se împlinesc 156 de ani de la înființarea Primăriei București, pe 7 august 1864.
Primul primar ales a fost Barbu Vlădoianu.
Barbu Vlădoianu a fost un general și om politic român din secolul al XIX-lea.
A fost primul primar al Bucureștiului (august 1864 – octombrie 1865) și a ocupat funcția de ministru de război (al Apărării Naționale) între 21 februarie 1859 și 3 mai 1859.
Primăria Municipiului București constituie structura funcțională cu activitate permanentă care aduce la îndeplinire hotărârile Consiliului General și dispozițiile Primarului General, soluționând problemele curente ale colectivității locale din București.
În fruntea conducerii instituției se află primarul general al municipiului.
1.Pe 7 august 1714 are loc Bătălia de la Gangut. Prima victorie importantă a flotei ruse.
Bătălia a făcut parte din Marele Război al Nordului încheiat în 1721 cu victoria coaliției formată din Danemarca, Polonia și Rusia împotriva Suediei.
Marele Război al Nordului s-a desfășurat la începutul secolului al XVIII-lea (1700-1721).
Danemarca, Polonia și Rusia au format o coaliție împotriva Suediei.
Regele Carol al XII-lea al Suediei, în vârstă de numai 18 ani, ajunge cu flota în dreptul Copenhagăi, debarcă în forță și obligă orașul să capituleze.
Lovită în plin, Danemarca se retrage din coaliție.
La rândul său, August al II-lea al Poloniei, după ce cucerește Dunamunde, este învins la porțile Rigăi.
Petru I ajunge la Narva, oraș suedez controlat în trecut de Rusia, la 23 septembrie 1700. Rusia e învinsă de către Suedia.
În Rusia se întăresc orașele, se reface armata, se construiesc tunuri, corăbii și reface coaliția cu Polonia și cu Danemarca. În 1701 are loc prima victorie a Rusiei la Șeremetievo asupra suedezilor.
În 1702, rușii obțin noi victorii în timp ce Carol al XII al Suediei îi învinge pe saxoni și polonezi și intră în Cracovia.
La 11 octombrie 1702, fortăreața Noteburg capitulează în fața rușilor, apoi, prima victorie navală a rușilor, capitularea Narvei.
Toate aceste victorii se datorează faptului că, grosul trupelor suedeze se afla în Polonia, unde în 1706, Carol al XII-lea silește Dieta de la Varșovia să-l proclame rege pe Stanislaw Leszczynski. Petru rămâne singur în fața regelui Suediei.
2.În 1782, George Washington a înființat Insigna de Merit Militar, destinată decorării soldaților răniți pe câmpul de luptă, decorație devenită ulterior Inima Purpurie.
Purple Heart este o decorație militară SUA acordată în numele Președintelui SUA pentru cei care au fost răniți sau uciși în serviciu militar.
Decorația se acordă din 5 aprilie 1917.
Cu predecesorul său, Badge of Military Merit, Purple Heart este cea mai veche decorație acordată în prezent militarilor SUA, singura decorație mai veche fiind învechitul Fidelity Medallion.
Inițial a fost creat de George Washington, pe atunci comandant al Armatei Continentale și pe decorație se află imaginea lui George Washington.
Cu toate că acordarea sa nu a fost niciodată abolită, după Războiul de Independență al Statelor Unite ale Americii nu s-a mai acordat, propunându-se oficial acordarea sa doar după Primul război mondial.
3.În 1908, în Willendorf (Austria Inferioară) este descoperită statuia din calcar „Venus din Willendorf”.
Sculptura este datată în perioada 25.000 î.Hr. și 22 î.Hr. în Paleoliticul superior.
Statueta este realizată din calcar oolitic și colorată cu ocru roșu și măsoară 11 cm înălțime.
A fost descoperită în 1908 de un lucrător Johann Veran sau Josef Veram în timpul escavărilor conduse de arheologii Josef Szombathy, Hugo Obermaier și Josef Bayer într-un sit paleolitic în apropiere de Willendorf, un oraș din Austria.
Calcarul din care a fost sculptată nu se găsește în zonă, de aceea concluzia a fost că statueta a fost adusă din altă parte.
În prezent se găsește la Naturhistorisches Museum din Viena.
4.În 1978, președintele american Jimmy Carter declară o urgență federală la Love Channel, din cauza deșeurilor toxice care au fost eliminate în mod neglijent.
A fost unul dintre primele scandaluri majore de deșeuri toxice.
James Earl Carter, Jr. este un politician și autor de cărți american, care a fost cel de-al treizeci și nouălea președinte al Statelor Unite ale Americii (1977–1981) și laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2002.
5.În 1998 au avut loc atentatele cu bombe de la ambasadele americane din Nairobi (Kenya) și Dar es Salaam (Tanzania).
257 de persoane (din care 12 americani) și-au pierdut viața în atentate, revendicate de „Armata islamică pentru eliberarea locurilor sfinte”.
6.În 2005, un grup de spărgători din Brazilia au săpat un tunel lung de 78 de metri spre Banca Centrală din Fortaleza.
Au extras de acolo cinci containere pline cu bancnote de câte 50 de reali, cu o valoare estimată de 70 de milioane de dolari.
Hoții au reușit să păcălească sistemele de alarmă și senzorii băncii, rămânând nedescoperiți până în dimineața zilei de luni, 8 august, atunci când s-a redeschis banca.
Autoritățile au recuperat doar o parte din întreaga sumă.