În fiecare an, la data de 7 aprilie, este marcată Ziua Mondială a Sănătăţii. Aceasta a fost iniţiată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în 1948, devenind efectivă în calendarul manifestărilor dedicate sănătăţii în 1950.
Celebrarea în fiecare an a acestei zile are ca scop general conştientizarea tuturor oamenilor şi popoarelor în ansamblu, precum şi a factorilor decizionali guvernamentali, a corpurilor profesionale din domeniul sănătăţii şi a societăţii civile asupra importanţei pe care sănătatea o are pentru viaţa fiecărui individ şi pentru societate.
1.În 1863 are loc, la Sibiu, un Congres național al românilor, care deleagă zece personalități, în frunte cu mitropolitul Andrei Șaguna, pentru a expune împăratului Franz Joseph I, la Viena, revendicările politice ale românilor.
2.În 1927 a fost efectuată cu succes prima transmisie televizată la mare distanță, în Statele Unite ale Americii. Secretarul Departamentului comerțului din SUA, Herbert Hoover, a ținut un discurs la Washington.
3.În 1945, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, nava japoneză Yamato, aflată într-o misiune kamikaze în Okinawa (Operațiunea Ten-Go), este scufundată de submarinele americane.
Yamoto a fost cea mai mare navă de război construită vreodată.
Cuirasatul japonez Yamato, numit după antica provincie japoneză Yamato, a fost un cuirasat din clasa Yamato care a servit Marina Imperială Japoneză în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Această navă și nava soră a ei, Musashi, au fost navele de luptă cele mai grele și mai puternic înarmate construite vreodată, cu un deplasament de 72.800 de tone la sarcină maximă și înarmate cu nouă tunuri principale de calibrul 46 cm.
Cu toate acestea, nici aceste cuirasate nu au supraviețuit războiului.
4.În 1964, IBM prezintă primul model din seria 360.
IBM, acronim din engleză de la International Business Machines, este o corporație americană producătoare de tehnologie avansată.
Sediul companiei se află la Armonk, New York și are filiale în numeroase țări de pe glob.
Compania s-a făcut cunoscută prin poziția sa de lider în domeniu între anii 1950 și 1980 (prin sisteme de calculatoare precum IBM 1490 și IBM 7000, precum și prin inventarea discului dur) și prin dezvoltarea în 1981 a microcalculatorului IBM PC, strămoșul calculatoarelor personale de astăzi, bazate pe arhitectura Intel x86.
5.Pe 7 aprilie 1994, extremiștii hutu au declanșat Genocidul din Rwanda, în care au ucis în decurs de o sută de zile peste 500.000 de opozanți.
Genocidul din Rwanda a fost o crimă împotriva umanității, în care au fost masacrați între 800.000 – 1 milion de etnici Tutsi și etnici Hutu moderați.
Genocidul a fost săvârșit într-o perioadă de 100 de zile (7 aprilie – mijlocul lui iulie 1994) de către două miliții hutu, Interahamwe și Impuzamugambi, în urma revoltei populației hutu împotriva etniei tutsi.
6.În 2017, după atacul chimic de la Khan Shaykhun, Statele Unite au lansat 60 de rachete de croazieră Tomahawk asupra unei baze aeriene din Siria.
Armata siriană a anunțat că loviturile americane s-au soldat cu șase morți și cu importante pagube materiale.
La 4 aprilie 2017, a avut loc un atac chimic la Khan Shaykhun, Guvernoratul Idlib din Siria, în timpul Războiului Civil Sirian.
Potrivit SUA și aliaților săi, atacul ar fi fost coordonat de forțele aeriene proguvernamentale siriene de la baza aeriană Shayrat.
Atacul aerian a fost urmat de intoxicații masive chimice în rândul populației civile.
Eliberarea gazului toxic, probabil Sarin, a ucis cel puțin 74 de persoane (din care 20 de copii) și a rănit peste 557 de persoane conform autorității de sănătate din Idlib.
Ca răspuns la acest atac, la 7 aprilie 2017, Statele Unite ale Americii au lansat 59 de rachete de croazieră Tomahawk care au lovit baza aeriană Shayrat de unde se presupune că a avut loc atacul aerian din 4 aprilie.