Astăzi se împlinesc 138 de ani de la nașterea lui Aurel Vlaicu, inginer român, inventator și pionier al aviației române și mondiale. În cinstea lui, comuna Binținți se numește astăzi Aurel Vlaicu.
Și-a început studiile inginerești la Universitatea Tehnică din Budapesta, studii pe care le-a continuat la Technische Hochschule din München, obținând diploma de inginer în 1907.
În 1908 se întoarce la Binținți unde construiește un planor cu care efectuează un număr de zboruri în 1909.
În toamna anului 1909 se mută în București și începe construcția primului său avion, Vlaicu I, la Arsenalul Armatei. Avionul zboară fără modificări (lucru unic pentru începuturile aviației mondiale) în iunie 1910.
În anul 1911 construiește un al doilea avion, Vlaicu II, cu care în 1912 a câștigat cinci premii memorabile (1 premiu I si 4 premii II) la mitingul aerian de la Aspern, Austria.
Concursul a reunit între 23 și 30 iunie 1912, 40 piloți din 7 țări, dintre care 17 din Austro-Ungaria, 7 germani, 12 francezi printre care și Roland Garros, cel mai renumit pilot al vremii, un rus, un belgian, un persan și românul Vlaicu.
La 13 septembrie 1913, în timpul unei încercări de a traversa Munții Carpați cu avionul său Vlaicu II, s-a prăbușit în apropiere de Câmpina, se pare că din cauza unui atac de cord.
Este înmormântat în cimitirul Bellu din București.
1.În 1136, Lothar al III-lea, Împărat Roman interzice în imperiu vinderea iobagilor.
Lothar al III-lea de Supplinburg a fost Duce de Saxonia din 1106, Rege al Romanilor (Rex Romanorum) din 1125 și Împărat al Sfântului Imperiu Roman din 1133 până la moartea sa.
Ordinalul lui Lothar este III, fiind considerat succesorul împăratului carolingian Lothar I și al Regelui Lothar al II-lea de Lotharingia ale cărui teritorii au fost incorporate ulterior în Germania.
Deoarece acesta din urmă nu a fost nici împărat și nici nu a avut unul dintre titlurile regale germane, ordinalul este contestat, Lothar de Supplinburg fiind uneori numit Lothar al II-lea, în loc de Lothar al III-lea.
2.În 1528, conchistadorul Alvar Nunez Cabeza de Vaca devine primul european care a ajuns pe teritoriul actualului Texas.
Álvar Núñez Cabeza de Vaca a fost un explorator spaniol al Lumii Noi, unul dintre cei patru supraviețuitori ai expediției Narváez.
El este considerat a fi un proto-antropolog, datorită descrierilor detaliate ale numeroaselor triburi de amerindieni, studii publicate în 1542 sub titlul La Relación (Relatarea), denumită mai târziu Naufragios (Naufragiile).
3.În 1796 moare Împărăteasa Ecaterina a II-a a Rusiei și urcă pe tron fiul ei, Pavel I al Rusiei.
4.În 1917 a izbucnit Revoluția Bolșevică din Rusia.
Evenimentul istoric cunoscut ca Revoluția din Octombrie sau Revoluția bolșevică, a fost lovitura de stat prin care bolșevicii au preluat puterea cu forța de la guvernul lui Kerenski, și care a inaugurat a doua fază a Revoluției Ruse din 1917.
Lovitura de stat a fost organizată de bolșevici sub conducerea lui Vladimir Ilici Lenin și este considerată a fi prima revoluție comunistă din secolul al XX-lea, revoluție bazată pe ideile lui Karl Marx.
Cele mai importante activități revoluționare au fost controlate de Comitetul Militar Revoluționar al Sovietului din Petrograd.
5.În 1999, în cadrul unui referendum constituțional, australienii resping, în proporție de 54%, instaurarea republicii.