8.5 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 6 AUGUST ÎN ISTORIE

6 AUGUST ÎN ISTORIE

La 6 august, anual, este marcată Ziua Hiroshima, când la monumentul funerar din Parcul Memorial al Păcii din Hiroshima, Japonia, are loc “Ceremonia păcii”, dedicată celor 140.000 de victime ale exploziei bombei nucleare de la Hiroshima, potrivit https://visithiroshima.net/.

 

Aproximativ 50.000 de persoane, rude ale celor dispăruţi, vizitatori locali, precum şi ambasadori şi demnitari din aproximativ 70 de ţări, se adună aici pentru a comemora spiritele celor ucişi de bomba atomică şi, de asemenea, pentru a se ruga pentru o pace mondială durabilă.

Desfăşurată practic în fiecare an începând din 1947, la doar doi ani după ce a fost aruncată bomba atomică, în cadrul acestei ceremonii sunt prezentate declaraţii de pace din partea prim-ministrului Japoniei, a primarului din Hiroshima şi a altor personalităţi notabile.

În dimineaţa zilei de 6 august, la ora 8:15 (ora Japoniei), marcând momentul exact în care a fost aruncată bomba atomică, clopotele sună în temple, sirenele se aud în tot oraşul şi cetăţenii din Hiroshima ţin un moment solemn de reculegere.

Spre seară, se desfăşoară “Ceremonia lampioanelor cu mesaj de pace”.

Oamenii scriu mesaje de pace pe aceste lampioane, care, lansate pe râul Motoyasu, trec direct prin faţa Domului Bombei Atomice.

Memorialul Păcii de la Hiroshima sau Domul Bombei Atomice (Genbaku Dome) reprezintă unica structură rămasă în picioare în zona distrusă de bombardamentul atomic din 6 august 1945.

Domul Bombei Atomice din Hiroshima a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1996.

 

Sursa Google

 

 

6 AUGUST ÎN ISTORIE

1791: Inaugurarea Porții Brandenburg din Berlin.

Sursa Wikipedia

 

1863: La Londra a intrat în funcțiune primul metrou din lume, de-a lungul sectorului Victoria Street, cu lungimea de 6,3 kilometri. Tracțiunea era realizată cu o mașină cu abur.

Sursa Google

 

1926: Înotătoarea americană Gertrude Ederle a fost prima femeie din lume care a traversat Canalul Mânecii. Traversarea a durat mai mult de 14 ore.

Sursa Google

 

1973: Compozitorul și cântărețul american Stevie Wonder a suferit un grav accident răsturnându-se cu mașina, în urma căruia a stat patru zile în comă și și-a pierdut temporar mirosul și gustul.

Sursa Wikipedia

2005: În Brazilia a avut loc unul dintre cele mai mari jafuri bancare: 65 milioane de dolari americani.

Sursa Shutterstock

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Capitala paralizată! Continuă greva șoferilor STB!

Continuă greva în transportul în comun din Capitală. În această dimineață, ca și ieri, niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieșit pe traseu,...

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă discută despre situația de la granița dintre Ucraina și Rusia

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta situația de securitate de pe Flancul Estic. Întâlnirea are loc în...

Robert Negoiță: ”Suntem în haos! Nimeni nu știe ce are de făcut!”

Planurile Urbanistice a cinci sectoare din București au fost suspendate la sfârșitul lunii februarie. După negocieri intense, de la dorința primarului de a suspenda...

Lazăr Forrai: ”Uneori nu mâncam mai mult de un cartof fiert pe zi”

La 83 de ani, Lazăr Forrai, teolog și supraviețuitor al celui de-al doilea Război Mondial, a fost prezent în platoul emisiunii "Știrea cea bună"...