miercuri, februarie 28, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 6 APRILIE ÎN ISTORIE

6 APRILIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională a sportului pentru dezvoltare şi pace este marcată, în fiecare an, la data de 6 aprilie, arătând că sportul are puterea, în general, de a aduce schimbări la nivel social, de a ajuta la dezvoltarea comunităţilor şi de a încuraja pacea şi înţelegerea atât la nivel naţional, cât şi mondial. Ziua este, totodată, o platformă de luptă împotriva stigmatizării şi discriminării sociale, contribuind la egalitatea de gen, precum şi la adoptarea unui comportament social sănătos.

 

Sursa Ziar Tg Neamt

 

În contextul general actual, când la data de 11 martie 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că epidemia de COVID-19 este o „pandemie”, această zi vine să încurajeze populaţia să fie activă în timp ce se confruntă cu măsurile de izolare, să încurajeze solidaritatea, spiritul comunităţii şi echipa şi să crească conştientizarea cu privire la COVID-19, potrivit https://www.un.org/.

Sportul are puterea de a schimba lumea; este un drept fundamental, un instrument puternic pentru consolidarea legăturilor sociale şi promovarea dezvoltării durabile şi a păcii, precum şi a solidarităţii şi respectului.

Prin abilităţile noastre individuale unice şi puterea colectivă, putem să ne reunim şi să împărtăşim modalităţi creative de a ne îmbunătăţi sănătatea şi bunăstarea prin sport şi activitate fizică – chiar şi în limitele propriilor noastre case.

Prin urmare, de Ziua internaţională a sportului pentru dezvoltare şi pace, Organizaţia Naţiunilor Unite cere tuturor să fim activi, să rămânem sănătoşi şi să demonstrăm solidaritate în această perioadă de distanţare fizică şi socială.

Acest spirit de echipă ne va ajuta pe toţi să trecem împreună peste provocările actuale.

 

Sursa psihologul muzical

 

6 APRILIE ÎN ISTORIE

1327: Poetul italian Petrarca a văzut-o pentru prima dată pe Laura – iubirea sa idealizată – în biserica Sf. Clara din Avignon. Dragostea lui pentru ea l-a făcut să scrie 317 de sonete în anii care au urmat.

Sursa Wikipedia

 

1453: Sultanul Mahomed al II-lea începe Asediul Constantinopolului (Istanbul), care va fi cucerit la 29 mai.

Sursa Wikipedia

 

1795: Apare prima carte românească de matematică, Aritmetica, tipărită în Moldova și datorată episcopului de Hotin, Amfilohie Hotiniul.

Sursa Tiparituri vechi

 

1909: Exploratorul american Robert Peary, asistentul Matthew Henson și patru eschimoși ajung la ceea ce au stabilit că este Polul Nord.

Sursa Wikipedia

 

1913: S-a înființat, la București, Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale (Academia de Studii Economice), prima instituție de învățământ superior economic din România.

Sursa Wikipedia

 

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...