luni, septembrie 9, 2024
Acasă Editoriale Actualitate 54% dintre români nu și-au permis o săptămână de vacanță în 2019

54% dintre români nu și-au permis o săptămână de vacanță în 2019

Mai mult de jumătate dintre români nu şi-au permis, în 2019, să-şi achiziționeze o săptămână de vacanţă, departe de casă. Este cel mai mare procent, în această situaţie, din UE, conform datelor Oficiului European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres.

Aproape o treime dintre locuitorii din Uniunea Europeană, cu vârsta de peste 16 ani, nu-şi puteau permite, anul trecut, să îşi cumpere măcar o săptămână de vacanţă.

Procentajul a scăzut gradual din 2010, când 39% dintre europeni nu-şi permiteau să plătească pentru o săptămână de vacanţă anuală departe de casă.

Cu toate acestea, în urma restricţiilor introduse, pe plan global, pentru a stopa extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi a închiderii frontierelor, această tendinţă de scădere se va opri, probabil, în acest an, scrie Agerpres.

În rândul statelor membre UE, 54% dintre români nu îşi putea permite, anul trecut, să îşi cumpere o săptămână de vacanţă departe de casă, ei fiind urmaţi de greci (49%), croaţi (48%), ciprioţi (45%) şi italieni (44%).

La polul opus, numai 10% dintre suedezi nu îşi puteau permite acest lucru anul trecut, ei fiind urmaţi de danezi şi luxemburghezi (ambii cu 11%), finlandezi (12%), nemţi şi austrieci (ambii cu 13%).

Comparativ cu 2010, procentajul persoanelor care nu îşi permiteau anul trecut să plece o săptămână/an în vacanţă departe de casă a scăzut în toate statele membre UE, cu excepţia Italiei şi Greciei, unde a crescut cu patru puncte procentuale, şi, respectiv, cu trei puncte procentuale.

Cea mai semnificativă scădere s-a înregistrat în Letonia (minus 35 puncte procentuale), Malta (minus 30 puncte procentuale), Bulgaria şi Polonia (ambele cu minus 27 puncte procentuale) şi Estonia (minus 26 puncte procentuale).

ULTIMELE ARTICOLE

Cum îmbunătățim imunitatea copiilor?

Cum îmbunătățim imunitatea copiilor? Imunitatea joacă un rol esențial în protejarea copiilor împotriva bolilor și infecțiilor, asigurându-le o dezvoltare sănătoasă și un viitor robust....

Cum să îți ajuți copilul să treacă peste crizele de tantrum

Cum să îți ajuți copilul să treacă peste crizele de tantrum. Crizele de tantrum reprezintă o etapă normală în dezvoltarea copiilor, mai ales în...

Rolul femeii în biserica adventistă

Rolul femeii în biserica adventistă. De-a lungul istoriei, femeile au jucat un rol vital în comunitățile religioase, iar Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea...

Tineretul adventist și provocările societății moderne

Tineretul adventist și provocările societății moderne. Tinerii adventiști de astăzi se confruntă cu o multitudine de provocări în societatea modernă. Provocări care îi testează...