8.5 C
București
sâmbătă, 4 aprilie 2020
Acasă Editoriale Familie 5 sfaturi pentru a alege cea mai bună grădiniță

5 sfaturi pentru a alege cea mai bună grădiniță

Nu este un lucru ușor să alegi ce este mai bun pentru puiul tău. Intrarea în colectivitate a copilului este una din preocupările majore ale părinților, știut fiind că grădinița are implicații mentale, sociale și emoționale profunde asupra lui. Practic, indiferent de cât reușești tu sa iți modelezi copilul acasă, vei constata faptul ca educatorii și anturajul își pun o amprentă foarte mare în formarea sa ca om.

Grădinița este o instituție educațională pentru copii preșcolari. Printre activitățile de bază realizate la o grădiniță se numără joaca, cântatul, activitățile practice precum desenatul și interacțiunea socială, ca parte a tranziției spre viața de școlar.

Îți prezentăm 5 pași pe care îi poți urma și care te pot ajuta în demersul tău de a găsi cel mai bun loc unde să îți dai copilul cu toată responsabilitatea:

1. Locația

Decide care este zona cea mai realistă până unde poți ajunge cu copilul de la voi de acasă, zi de zi și caută grădinițe numai în zona respectivă. Ține cont de locația serviciului vostru ca părinți, cine îl poate duce, cine îl poate lua.

2. Programul

Dacă ești un părinte care se duce la serviciu, verifica cu atenție programul de funcționare al grădiniței. Trebuie să iei în calcul toate variantele.

3. Tipul grădiniței

Mai departe, analizează ce tip de grădiniță preferi; sunt multe opțiuni cu varii specializări – gradinițe de stat, gradinițe private cu accent pe engleză sau pe franceză ori germană; gradinițe sportive; gradinițe cu metode alternative de educare a copilului.

4. Interacțiunea

Observa interacțiunea socială dintre educatori și copii precum și copiii intre ei. Gradinița nu este doar pentru învățătura academică ci și pentru ca cei mici să își dezvolte aptitudinile necesare de a se întelege cu ceilalți, de a învăța să împartă, să gestioneze conflicte, să renunțe, să se asculte unul pe celalalt.

5. Educatorul

Interesează-te în mod special despre educatoarea care va fi la grupa copilului tău. Probabil ca nu exista un element mai important care îl influențează pe copil în anii preșcolari decât educatorul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Ordonanța Militară 7 – Încă un oraș în carantină

Ministerul de Interne a adoptat, sâmbătă, Ordonanța Militară 7 care prevede intrarea orașului Țăndărei în carantină, interzicere zborurilor spre și dinspre zonele roșii (Italia,...

”Gripa Spaniolă” – cea mai devastatoare epidemie din istorie

O pandemie este o epidemie extinsă la o scară largă, ce trece de graniţele internaţionale şi afectează, de obicei, un număr mare de oameni,...

OBLIGATORIU, de luni, într-un oraș din România!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis, vineri seara, că se impune purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului în...

4 APRILIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, la 4 aprilie, este marcată Ziua internaţională a animalelor fără stăpân. Istoria acestei zile începe în toamna anului 2010, când aproximativ o...

COMENTARII RECENTE