miercuri, septembrie 18, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 5 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

5 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

An de an, la 5 septembrie, este sărbătorită ziua internaţională a carităţii.

Este promovat gestul nobil de a oferi sau a dona benevol lucruri și bunuri celor nevoiași sau de a petrece o parte din timpul nostru pentru a-i ajuta pe alții fără a cere recompense.
Caritatea ne apropie unii de alții şi ne ajută să trăim în pace.

Marcată pentru prima dată la nivel mondial în 2013, ziua internațională a carității a reprezentat un moment important în istoria umanității.

În 1997, la 5 septembrie, se stingea din viaţă Maica Tereza, laureată a Premiului Nobel pentru Pace, canonizată de Vatican, care şi-a dedicat viaţa ajutorării celor loviţi de sărăcie și suferință.

Sursa Google

5 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

1698: Țarul Petru cel Mare al Rusiei a introdus un impozit pe bărbi, cu excepția clerului și a țărănimii, pentru a-și determina poporul să renunțe la obiceiurile orientale.

Sursa Wikipedia

1940: Regele Carol al II-lea suspendă Constituția din februarie 1938 și cedează generalului Ion Antonescu principalele prerogative regale.

Sursa Wikipedia

1972: Jocurile Olimpice de la München: Opt teroriști arabi, reprezentând grupul militant „Septembrie Negru”, au pătruns în Satul Olimpic, au ucis 2 membri ai delegației Israelului și i-au luat ostateci pe alți 9. În timpul operațiunii de salvare au murit ostaticii, 5 teroriști și un polițist.

Sursa Wikipedia

1980: Inaugurarea tunelului St. Gotthard din Elveția; cel mai lung tunel de autostradă din lume (16,22 km) și se întinde de la Goschenen la Airolo.

ULTIMELE ARTICOLE

Despre bani cu copiii noștri

Despre bani cu copiii noștri. Trăim într-o lume în continuă schimbare, unde deciziile economice și financiare influențează în mod direct calitatea vieții. Astfel educația...

Adoptarea unui stil de viață economic sănătos

Adoptarea unui stil de viață economic sănătos. În contextul actual, marcat de instabilitate economică și de creșterea costurilor vieții, adoptarea unui stil de viață...

De ce e bine să mâncăm castraveți?

De ce e bine să mâncăm castraveți? Castraveții sunt legume răcoritoare și hidratante. Sunt apreciate pentru versatilitatea lor în bucătărie și pentru numeroasele beneficii...

Astmul și prevenirea apariției sale

Astmul și prevenirea apariției sale. Astmul este o afecțiune cronică a căilor respiratorii. Este caracterizată prin inflamația și îngustarea acestora, care duce la dificultăți...