Home Articole Noutăți 5 modalități eficiente de a-ți încălzi locuința în timpul iernii

5 modalități eficiente de a-ți încălzi locuința în timpul iernii

0
5 modalități eficiente de a-ți încălzi locuința în timpul iernii

Iată 5 modalități eficiente de a-ți încălzi locuința în timpul iernii. Iarna poate fi o perioadă extrem de neplăcută dacă locuința ta nu este încălzită corespunzător. În marile orașe, așa cum este și Bucureștiul, iarna nu și-a arătat adevărata față decât maximum o săptămână. Perioadă în care ninsoarea a alternat cu temperaturile extrem de scăzute.

Din păcate, tot mai multe persoane care locuiesc la bloc, în diferite cartiere din București, se plâng că radiatoarele sunt mai mult călâi. Deși costul gigacaloriei a crescut semnificativ. Scuze se tot găsesc, însă ce fac oamenii?  Ei bine, mulți dintre ei, mai ales dacă au copii, încearcă să găsească tot felul de soluții la problema încălzirii locuinței, chiar dacă acestea sunt mai scumpe. Până la urmă, sănătatea este mult mai prețioasă decât orice sumă de bani. Dacă te afli în aceeași postură, cu puțină planificare și câteva investiții, poți să îți încălzești locuința fără să cheltuiești o avere. In acest articol, îți prezentăm cinci modalități eficiente de a face acest lucru:

Folosește-te de perdele și storuri pentru a păstra căldura

Folosirea perdelelor și a storurilor poate fi una dintre cele mai simple și eficiente modalități de a păstra vreme îndelungată căldura de la interior. Prin acest lucru se evită pierderea acesteia pe la ferestre. De asemenea, poți opta pentru perdele și storuri termoizolante, din materiale mai groase. Ele ajută la reducerea considerabilă a risipei de căldură la uși și geamuri. 

Instalează un sistem de încălzire suplimentar

Dacă încălzirea centrală nu este suficientă pentru a menține o temperatură constantă pe timpul iernii, poți opta pentru instalarea unui sistem de încălzire suplimentar, pe electricitate. Șemineele electrice sunt o bună soluție. Bineînțeles câtă vreme instalația este făcută cu simț de răspundere. În funcție de preferințele tale și de posibilitățile financiare poți opta, de asemenea, și pentru un sistem de încălzire radiant. Acesta poate fi instalat sub podea, pentru o încălzire uniformă.

Folosește un generator de caldura portabil

Dacă nu vrei să investești într-un sistem de încălzire suplimentar permanent, la fel de bine poți opta pentru un generator de căldura portabil, ce poate fi mutat dintr-o cameră în alta. În plus, poti alege un model de generator de căldură cu funcție de ventilare, o soluție ideală mai ales pe timpul verii, când temperaturile ridicate sunt greu de suportat. 

Folosește paturi și plapume pentru a-ți încălzi patul

Nopțile reci de iarnă nu sunt doar lungi, ci și neplăcute, din cauza temperaturilor negative. Folosirea unor pături groase și a plapumelor poate fi o modalitate de a te încălzi; alege pături și plapume din materiale groase, de calitate, cum ar fi lâna sau penele, care să păstreze căldura în timpul nopții. De asemenea, poti opta și pentru o saltea sau o pernă termoizolantă, care să te ajute să rămâi cald și confortabil pe tot parcursul nopții.

Folosește un radiator

În cazul în care ai o cameră mică, neîncălzită corespunzător, te poți folosi un radiator. Acestele model de aparate de încălzire poate fi ales pe electricitate sau gaz, în funcție de preferințele tale. Cele electrice, cu termostat reglabil, îți permit să controlezi temperatura din cameră. De asemenea, optează pentru un un model sigur și eficient din punct de vedere energetic. În acest sens, descoperă o gamă variată de produse pe rohnson.ro!  Pe lângă ideile expuse mai sus, poți lua în considerare și alte măsuri, precum izolarea termică a locuinței cu vată minerală sau spumă poliuretanică, sau înlocuirea ferestrelor vechi cu unele cu geam termopan.  Sursa foto: https://unsplash.com/photos/uy5t-CJuIK4