8.5 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 5 IULIE ÎN ISTORIE

5 IULIE ÎN ISTORIE

La 5 iulie, în România, celebrăm Ziua națională a curajului.
Ce este curajul? În dicționar apare ca „forța morală de a înfrunta fără ezitare primejdiile și dificultățile de orice fel”, „tărie de caracter”, „pasiune pentru a întreprinde ceva”.

A fi curajos nu înseamnă să nu îți fie frică, ci a acționa în ciuda fricii prezente. Ca și în definiția cuvântului, frica/dificultățile/obstacolele nu dispar niciodată. Iar dacă aștepți momentul potrivit pentru a începe orice îți dorești, vei aștepta pentru totdeauna.

Psihoterapeutul Russ Harris construiește o imagine foarte clară: imaginează-ți că ești pe o barcă, pe mare.

Ceea ce îți dorești tu este să ajungi pe mal, însă de fiecare dată când te apropii, de sub punte apar tot felul de monștri care te sperie îngrozitor. Și tragi de cârmă, te întorci în larg și tânjești după ceea ce îți oferă țărmul. Acei monștri de sub punte sunt prezenți în fiecare dintre noi.

A avea curaj înseamnă să acționezi, chiar dacă simți frica. Să dansezi, să cânți, să înoți, să faci ceea ce îți dorești în ciuda stomacului care ți se face mic de tot numai când te gândești.
A avea curaj înseamnă să știi să spui ceea ce vrei și, totodată, ceea ce nu vrei.

Înseamnă a-ți asuma să trăiești după principiile și valorile importante pentru tine, să pui în balanță, să cântărești și să exprimi ceea ce este adevărat pentru tine și de ce. A avea tărie de caracter și coloană vertebrală.

Sursa Google

 

5 IULIE ÎN ISTORIE

1687: Este publicată lucrarea lui Isaac Newton, Philosophiae Naturalis Principia Mathematica.

Sursa Wikipedia

1809: Are loc Bătălia de la Wagram, cea mai mare confruntare militară din cadrul Războiului celei de-a Cincea Coaliții.

Forțele lui Napoleon I înfrâng armatele imperiale habsburgice, comandate de arhiducele Carol de Austria.

Sursa Wikipedia

 

1965: Marea soprană Maria Callas a realizat o nouă performanță cântând în opera “Tosca” de Giacomo Puccini la “London’s Covent Garden”.

Sursa Wikipedia

1996: S-a născut Dolly, prima oaie clonată din lume.

Sursa Wikipedia

2009: Sunt descoperite primele părți din Tezaurul de la Staffordshire, cea mai mare descoperire de tezaur până în prezent din timpul anglo-saxonilor.

Tezaurul este alcătuit din peste 3.500 de articole, însumând un total de 5,1 kg de aur, 1,4 kg de argint și aproximativ 3.500 de bijuterii de granat.

Sursa Wikipedia

SourceWikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Capitala paralizată! Continuă greva șoferilor STB!

Continuă greva în transportul în comun din Capitală. În această dimineață, ca și ieri, niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieșit pe traseu,...

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă discută despre situația de la granița dintre Ucraina și Rusia

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta situația de securitate de pe Flancul Estic. Întâlnirea are loc în...

Robert Negoiță: ”Suntem în haos! Nimeni nu știe ce are de făcut!”

Planurile Urbanistice a cinci sectoare din București au fost suspendate la sfârșitul lunii februarie. După negocieri intense, de la dorința primarului de a suspenda...

Lazăr Forrai: ”Uneori nu mâncam mai mult de un cartof fiert pe zi”

La 83 de ani, Lazăr Forrai, teolog și supraviețuitor al celui de-al doilea Război Mondial, a fost prezent în platoul emisiunii "Știrea cea bună"...