vineri, decembrie 8, 2023
Acasă arhiva articole Ziua de azi 5 IULIE ÎN ISTORIE

5 IULIE ÎN ISTORIE

La 5 iulie, în România, celebrăm Ziua națională a curajului.
Ce este curajul? În dicționar apare ca „forța morală de a înfrunta fără ezitare primejdiile și dificultățile de orice fel”, „tărie de caracter”, „pasiune pentru a întreprinde ceva”.

A fi curajos nu înseamnă să nu îți fie frică, ci a acționa în ciuda fricii prezente. Ca și în definiția cuvântului, frica/dificultățile/obstacolele nu dispar niciodată. Iar dacă aștepți momentul potrivit pentru a începe orice îți dorești, vei aștepta pentru totdeauna.

Psihoterapeutul Russ Harris construiește o imagine foarte clară: imaginează-ți că ești pe o barcă, pe mare.

Ceea ce îți dorești tu este să ajungi pe mal, însă de fiecare dată când te apropii, de sub punte apar tot felul de monștri care te sperie îngrozitor. Și tragi de cârmă, te întorci în larg și tânjești după ceea ce îți oferă țărmul. Acei monștri de sub punte sunt prezenți în fiecare dintre noi.

A avea curaj înseamnă să acționezi, chiar dacă simți frica. Să dansezi, să cânți, să înoți, să faci ceea ce îți dorești în ciuda stomacului care ți se face mic de tot numai când te gândești.
A avea curaj înseamnă să știi să spui ceea ce vrei și, totodată, ceea ce nu vrei.

Înseamnă a-ți asuma să trăiești după principiile și valorile importante pentru tine, să pui în balanță, să cântărești și să exprimi ceea ce este adevărat pentru tine și de ce. A avea tărie de caracter și coloană vertebrală.

Sursa Google

 

5 IULIE ÎN ISTORIE

1687: Este publicată lucrarea lui Isaac Newton, Philosophiae Naturalis Principia Mathematica.

Sursa Wikipedia

1809: Are loc Bătălia de la Wagram, cea mai mare confruntare militară din cadrul Războiului celei de-a Cincea Coaliții.

Forțele lui Napoleon I înfrâng armatele imperiale habsburgice, comandate de arhiducele Carol de Austria.

Sursa Wikipedia

 

1965: Marea soprană Maria Callas a realizat o nouă performanță cântând în opera „Tosca” de Giacomo Puccini la „London’s Covent Garden”.

Sursa Wikipedia

1996: S-a născut Dolly, prima oaie clonată din lume.

Sursa Wikipedia

2009: Sunt descoperite primele părți din Tezaurul de la Staffordshire, cea mai mare descoperire de tezaur până în prezent din timpul anglo-saxonilor.

Tezaurul este alcătuit din peste 3.500 de articole, însumând un total de 5,1 kg de aur, 1,4 kg de argint și aproximativ 3.500 de bijuterii de granat.

Sursa Wikipedia

SourceWikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...