joi, septembrie 21, 2023
Acasă Editoriale Familie 5 aspecte de care să ții cont dacă vrei să lucrezi de...

5 aspecte de care să ții cont dacă vrei să lucrezi de acasă, dintr-un apartament cu două camere

În ultima vreme, tot mai multe persoane au ales să lucreze de acasă, deși au avut ocazia de a se întoarce la birou. În unele cazuri, oamenii economisesc mai bine de două ore, timp pe care l-ar fi petrecut pe drum și astfel pot face activități la care înainte nici nu visau.

Dacă și tu ai hotărât să lucrezi de acasă, dar nu știi cum să amenajezi locuința, îți vom prezenta în continuare câteva aspecte de care să ții cont. În cazul în care dorești să te muți la casa ta, îți recomandăm apartamente 2 camere Pallady, de la Dezvoltator Pallady.

 

Delimitează zona de lucru

 

Multe dintre persoanele care lucrează de acasă susțin că nu se pot concentra foarte bine, fiind distrase de ceea ce se află în locuință. De aceea, este important să delimitezi foarte bine zona de lucru.

În funcție de preferințele tale și dacă mai locuiește altcineva, poți amenaja zona de lucru în sufragerie sau în living, ori chiar și pe hol, dacă este unul generos.

Nu este recomandat să lucrezi din pat sau de pe canapea, deoarece vei asocia somnul și relaxarea cu munca și nu vei mai da randament.

 

Amenajează o zonă de relaxare

 

Nu doar zona de lucru este importantă, ci și cea de relaxare. Astfel, pentru a avea pauze eficiente și pentru a nu îți pierde motivația de a lucra, amenajează o zonă de relaxare care să nu te îmbie la somn spre exemplu.

Poți pune un fotoliu în dreptul ferestrei sau chiar poți amenaja balconul pentru a bea o cafea și a citi câteva pagini dintr-o carte, ori de câte ori simți nevoia.

 

Acordă atenție nevoilor animăluțelor de companie

 

Dacă ai animăluțe de companie, nu trebuie să le neglijezi pe durata programului de lucru. Este important să le amenajezi și lor o zonă în care să se simtă în siguranță și în care să se poate juca. De preferat ar fi să fie în aceeași cameră unde lucrezi, dacă nu te vor deranja.

În acest fel, atât tu, dar și animăluțul tău de companie veți petrece timp de calitate împreună și el nu se va simți neglijat.

 

Investește într-un birou confortabil

 

Biroul de unde vei lucra este foarte important pentru confortul tău și pentru productivitate.

De aceea, îți recomandăm să investești într-un birou care să ți se potrivească perfect, ca suprafață și accesorii și de asemenea mare atenție și la scaunul de birou.

Îți recomandăm unul ergonomic, care să îți permită să lucrezi fără să te doară spatele.

 

Dacă este nevoie, ia în considerare izolarea fonică

 

Nu în ultimul rând, să discutăm și despre izolarea fonică. Nu întotdeauna îți poți alege vecinii, iar când lucrezi de acasă unele zgomote pot deveni mai greu de suportat.

Spre exemplu, dacă în mod normal nu te-ar deranja plânsul unui bebeluș sau zgomotele puternice, când lucrezi de acasă și interacționezi telefonic cu diverse persoane, poți lua în considerare izolarea fonică a apartamentului.

Astfel, nu te vor mai deranja zgomotele vecinilor și vei putea menține un cadrul profesional de lucru, chiar și de acasă.

 

Sperăm ca aceste informații să te ajute în cazul în care vrei să lucrezi de acasă!

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...