8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine Gheorghe, refugiat ucrainean: „40% din Ucraina e distrusă!“

Gheorghe, refugiat ucrainean: „40% din Ucraina e distrusă!“

„Pentru cei care se întreabă dacă e război în Ucraina, eu l-am văzut cu ochii mei!“. 40% din Ucraina e distrusă. Acestea au fost cuvintele zguduitoare ale lui Gheorghe, unul dintre membrii familiei de refugiați, care a venit în platoul A7TV, povestind drama prin care trece.

Chiar dacă pare greu de crezut, întreaga lume traversează o perioadă foarte dificilă, dar și mai greu este să se audă mărturia oamenilor care trec prin “iadul” declanșat de Rusia.

Într-un interviu acordat exclusiv pentru A7TV, în emisiunea “Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan, îl regăsim pe Gheorghe, un bărbat care, la vârsta de 58 de ani, a fost nevoit să-și părăsească țara împreună cu familia lui, pentru a scăpa din “bătaia puștii” lui Putin.

Gheorghe și familia lui

“Mulțumim fraților noștri români, care ne-au ajutat cum au putut ei mai bine. Nici când eram bogat nu am mâncat alimentele de bună calitate cu care sunt servit aici.”

După cum se știe, România este foarte apreciată la nivel mondial, pentru ajutorul imediat acordat Ucrainei, pentru căldura și grija purtată țării vecine. De la declanșarea războiului, aproximativ 57.000 de ucraineni au intrat în România, dintre care 29.000 au ales să rămână temporar în țara noastră.

40% din Ucraina este distrusă

“Când totul era bine, aveam de gând să mă pensionez, acum, însă, sunt nevoit să mă angajez pentru a-mi întreține familia. Oricum nu îmi face bine să stau acasă, să tot privesc știri în care sunt prezentate pasaje distruse din țara noastră.

40% din Ucraina este distrusă. O să avem nevoie de 100 de ani pentru a reface ce au stricat rușii.”

Cunoscând limba, pentru că are origini în Moldova, a ales să vină în România pentru că, spune el, aici se simte în siguranță.

Întrebat cum și-a dat seama că este în pericol, a declarat că nu a putut să-și dea seama ce urmează, deoarece asculta declarațiile președintelui Rusiei care mărturisea că nu o să facă vreun rău Ucrainei.

VEZI AICI ce le spune Putin oamenilor despre război!

Am crezut că războiul este o glumă

”În dimineața în care s-a declanșat războiul, marea majoritate am crezut că este o glumă. M-am trezit, m-am dus la serviciu, fără să îmi imaginez ce urmează, chiar dacă trei bombe au explodat la doi km de locuința mea, iar o rachetă a căzut pe o stație în apropierea locului meu de muncă. Atunci am înțeles ce urmează.”

Chiar și cu toate aceste semnale că sunt în pericol nu au vrut să plece, să-și părăsească țara, dar, mai ales, nu le-a venit să se desprindă de munca lor de-o viață.

“Băiatul meu a plecat a treia zi după bombardament, iar eu împreună cu jumătate din familia mea, am rămas acasă. Momentul culminant a fost când, de teamă, ne-am petrecut o noapte la vecinii noștri care aveau un beci.”

Sofia, nepoata lui Gheorghe, refugiat ucrainean

Privind cum oamenii pier în acest cumplit război, tați care părăsesc copiii la granițe, fiindcă nu pot trece, soții care își sărută soții ca pentru ultima data, bunici care îmbrățișează nepoții cu lacrimi în ochi, toți sunt suflete nevinovate care au avut neșansa să treacă prin acest calvar.

Uniți suntem mai puternici, iar Dumnezeu călăuzește toate drumurile acestor oameni.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]