8.5 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 4 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

4 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

Pe data de 4 noiembrie se sărbătorește Ziua Mondială a Bunului Simț! Acesta este ziua în care oamenii din întreaga lume sunt provocați să se respecte mai mult și să dea dovadă de această calitate, tot mai rară, din păcate.

 

 „De bun simț toată lumea are nevoie. Puțini îl au și totuși fiecare crede că îl are”, spunea Benjamin Franklin.

Ei bine, astăzi, 4 noiembrie sărbătorim Ziua bunului simț, o zi în care are trebuie să ne reamintim cu mare drag că orice pas în viață trebuie făcut pe baza unor norme de bun simț și a unei conduite bine stabilite. Așadar, ziua marcată în calendarul internațional ne face să ne gândim cum să apreciem lucrurile, cum să ne comportăm cu propria persoană, dar mai ales cu ceilalți.

Putem descrie bunul simţ ca un ansamblu general care conține o serie de idei despre lume, viaţă şi om, existență și acțiuni de zi cu zi, având ca baze nesecate tradiţia populară. cuprinzând elemente ale gândirii ştiinţific.

Bunul simţ este cu adevărat un echilibru, având în vedere că se regăseşte într-un cod nescris al bunei cuviințe pe care-l descoperim în înțelepciunea tuturor popoarelor din timpuri îndepărtate, indiferent de timpul trecut, de vârsta fiecăruia sau de locul din care provine.

Sursa Google

4 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

 

1862: Inventatorul american Richard Gatling brevetează mitraliera.

Sursa Google

1879: A fost patentată prima casă de marcat de către James J. Ritty din Dayton, Ohio.

Sursa Google

1890: S-a dat în folosință City and South London Railway, prima linie de metrou din lume și prima linie a metroului londonez.

Sursa Wikipedia

1921: Primul ministru japonez Hara Takashi este asasinat la Tokyo.

Sursa Google

1995: Premierul israelian Ițhak Rabin a fost asasinat, la Tel Aviv, în cursul unui miting politic, premergător alegerilor.

Sursa Wikipedia

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara, la finalul ședinței coaliției, că un milion de facturi emise greșit vor fi recalculate, fără ca românii...

Există siguranță în școlile din România?

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, luni seara, despre gradul de siguranță în școli în acest moment, în contextul pandemiei. Ministrul Educației a explicat că...

BILD: Trenurile siberiene sunt pline de soldați și tancuri ale armatei ruse care se deplasează spre granița cu Ucraina

Armata Rusiei s-a pus în mișcare. În aprilie și, din nou, în octombrie 2021, Kremlinul și-a deplasat mai mult de 100.000 de soldați din...

Cu ce bani vom plăti facturile uriașe?

Ziua culturii, din 2022, a fost sărbătorită în plin scandal social și politic făcând ca declarațiile politicienilor legate de Mihai Eminescu și importanța "Zilei...