Acasă Articole Noutăți 4 moduri prin...

4 moduri prin care să testezi o nouă carieră

Te simți ca și cum ai fi prins într-o cutie din punct de vedere profesional? Trebuie să livrezi o nouă prezentare PowerPoint în timp ce îți dorești cu disperare să îți dedici viața unei cauze ce înseamnă mai mult pentru tine decât rezultatele altcuiva pentru clienții altcuiva?

Am fost și eu acolo. Și îți pot spune că probabil înseamnă că trebuie să te gândești la o altă carieră.

Acestea fiind spuse, este greu, totuși, să știi dacă noul loc de muncă la care te uiți va fi mai potrivit pentru tine decât cel în care te afli.

La urma urmei, „iarba este mereu mai verde în altă parte” și este ușor să romanțezi noi căi, gândindu-te că momentele de rupere a părului și frustrare sunt exclusiv pentru poziția actuală în care te afli. Dar dacă suntem realiști, ne dăm seama că nu este așa.

Tranziția de la un domeniu la altul necesită angajament, așa că asigură-te că ai testat unul sau mai multe domenii înainte de a începe să investești totul în noul drum.

Și iată câteva moduri simple pentru a face acest lucru:

1.Citește și scrie

Acest prim sfat este cel mai simplu dintre toate. Nu uita că, indiferent de ce vrei să faci în cariera ta, altcineva a mai făcut acest lucru. Și datorită internetului, vei găsi garantat câteva descrieri foarte solide ale carierei pe care dorești să o urmezi.

Începe micul tău proiect de cercetare și colectează resursele ca și cum urmează să scrii o teză despre noua ta carieră.

Descrie posibilele opțiuni de carieră, punctele forte și punctele slabe ale locului de muncă, companiile posibile pentru care ai putea lucra, tipurile de muncă pe care le desfășoară aceste companii și tipurile de personalități pe care aceste domenii le atrag.

Vei fi expert în cel mai scurt timp și vei putea să evaluezi mai exact dacă dorești să faci o tranziție sau nu.

2.Întreabă direct la sursă

Odată ce ai făcut cercetarea, găsește un prieten sau o cunoștință care va fi dureros de cinstit(ă) cu tine și îți va completa toate aspectele domeniului, cu bune și cu rele.

Dacă această persoană este un locuitor nemulțumit al spațiului de carieră pe care încerci să îl obții, chiar mai bine.

Pune-i întrebări de genul: Care a fost cea mai rea zi a ta în acest domeniu? Ce îi determină pe oameni să clacheze în acest domeniu? Sună aspru, dar aceasta este o modalitate excelentă de a-ți dezmembra iluziile și de a-ți da seama cu adevărat în ceea ce vrei să intri.

Poți măsura în mod realist provocările care vor veni în întâmpinarea schimbării de carieră și vei decide dacă ești pregătit pentru toate aspectele domeniului.

3.Freelance

Freelancing-ul este un lucru minunat și are două scopuri: câștigi experiență într-un anumit domeniu și te introduci într-o industrie fără a trebui să te angajezi definitiv.

Așa că vezi cum ai putea să te implici în anumite proiecte în week-end sau în timpul liber.

Este minunat dacă poți să câștigi și bani din asta, dar nu-ți face griji dacă trebuie să faci voluntariat la început.

4.Fii creativ cu veniturile tale

La un moment dat, poate îți vei dori să renunți la lucrul cu normă întreagă pentru a descoperi o carieră nouă și un set diferit de abilități.

Și în acest caz, poate fi util să găsești modalități alternative de a câștiga bani.

Indiferent că îți iei două joburi part-time în loc de unul full-time sau că vinzi diverse lucruri pe internet, amintește-ți că poții avea venituri dintr-o multitudine de surse. Nu-ți fie frică să faci câteva experimente în timp ce explorezi noi piețe profesionale.

Este minunat să visezi la o nouă carieră și îți promit că nu e imposibil să îți transformi visele în noua ta realitate.

Cel mai bun mod de a merge mai departe este să te înarmezi cu cât mai multe informații poți înainte de a face un pas. Așa că începe să testezi noi cariere!

 

Articolul precedent30 IANUARIE ÎN ISTORIE
Articolul următorNU TE MAI IUBESC!

ULTIMELE ARTICOLE

Frica de moarte și impact...

Frica de moarte și impact...

Mituri despre bărbați: „B...

Unul dintre cele mai răsp...

Valentina B. a făcut o șc...

Valentina B. a făcut o șc...