8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 30 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

30 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială maritimă este marcată la 30 septembrie, în ultima zi de joi a acestei luni, scopul său fiind acela de a aprecia importanţa industriei maritime şi de a sublinia importanţa securităţii maritime, a mediului maritim şi a siguranţei transportului maritim. Ziua reprezintă data adoptării Convenţiei Organizaţiei Maritime Internaţionale (OMI) în 1958.

 

Această zi a fost marcată pentru prima dată la 17 martie 1978, cu prilejul celei de-a 20-a aniversări a intrării în vigoare a Convenţiei care a pus bazele Organizaţiei Maritime Internaţionale, potrivit https://www.missiontoseafarers.org/.

În 2021, tema zilei este “Seafarers: at the core of shipping’s future” şi urmăreşte creşterea vizibilităţii navigatorilor, atrăgând atenţia asupra rolului însemnat pe care îl au astăzi şi pe care îl vor avea în viitor.

Pe tot parcursul anului, tema Zilei mondiale maritime va supune atenţiei şi alte aspecte legate de elementul uman al transportului maritim, inclusiv siguranţa şi securitatea vieţii la bordul navelor, bunăstarea navigatorilor şi importanţa asigurării unei pregătiri adecvate şi a unei forţe de muncă calificată, pregătită să facă faţă provocărilor şi oportunităţilor digitalizării şi automatizării.

Sursa Google

 

30 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

1846: Prima extracție de dinți fără durere, sub narcotic, efectuată de William Thomas Green Morton pe pacientul său Eben Frost.

Sursa Google

1888: Jack Spintecătorul ucide cea de-a treia și cea de-a patra victimă: Elizabeth Stride și Catherine Eddowes.

Sursa Wikipedia

 

2005: Cotidianul danez Jyllands-Posten publică o serie de caricaturi care îl înfățișează pe profetul Mahomed, eveniment care duce la scandalul caricaturilor cu Mahomed.

Sursa Wikipedia

 

2007: Daniel Ciobotea este întronizat arhiepiscop al Bucureștilor și patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa Wikipedia

 

2016: Două tablouri cu o valoare totală de 100 de milioane de dolari sunt recuperate după ce au fost furate de la Muzeul Van Gogh în 2002.

Sursa WikipediaULTIMELE ARTICOLE

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...

Dezvoltarea inteligenței emoționale

Dezvoltarea inteligenței emoționale. Anii de școală reprezintă timpul propice pentru copii în vederea dezvoltării inteligenței emoționale, cu urmări în carieră sau viața personală. Idei practice...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]