„30 de secunde până în Rai și lumea te roagă să mai stai!” – A7TV – Trăiește viitorul!

Adelina Toncean, invitata Antoniei Fudulu în platoul emisiunii Spune-mi CUM este activistă pentru drepturile și sănătatea copilului.
Adelina muncea într-o corporație americană, dar a demisionat pentru a crea programul „Niciun copil singur în spital”, prin care copiii diagnosticați la naștere cu boli extrem de complicate și abandonați să primească iubire de la oricine își dorește să le-o ofere, pentru că iubirea este cel mai bun luptător cu moartea.
Povestea Adelinei a început în urmă cu mulți ani, când un băiețel blond i s-a cuibărit în inimă și minte și a rămas acolo. Cristi sau Blondie, cum îi spunea Adelina, suferea de o malformație cardiacă și era singur în spital.
De la prima întâlnire și până în ultima lui zi de viață au trecut aproape 11 ani frumoși în care Adelina i-a fost mamă și prietenă. Ultimele cuvinte din jurnalul lui Cristi, la aproape 14 ani, sună așa: „30 de secunde până în Rai și lumea te roagă să mai stai!”

”Multă lume m-a întrebat de ce îi spuneam așa, câtă vreme nu mai avea părul deloc blond în ultima parte a vieții. Când l-am văzut eu prima dată era blond, avea părul galben ca paiul de grâu.
L-am văzut într-un ziar, în 2003, prin septembrie. Aveam 25 de ani, lucram în asigurări, câștigam foarte mulți bani și eram foarte bună la ce făceam. Credeam că ăsta era scopul meu în viață, să câștig bani. Și a apărut Blondie.
Era într-un spital din Constanța. Era luat în evidență la Cluj, adică orașul de unde veneam eu.”

Asociația Blondie se luptă de ani de zile pentru drepturile copiilor bolnavi și singuri în spitale. Asociația are o poveste minunată, un om bun și puternic care o conduce și un obiectiv care atinge orice inimă – ca orice copil, indiferent de situația materială sau socială, să primească cel mai bun tratament pentru dezvoltare intelectuală, emoțională și fizică.

„Lupta mea personală este legată de copiii grav bolnavi singuri. Exact categoria asta de copii. Pentru că dacă există atâta bine într-un copil care nu trece criteriile superficiale pe care le dorim noi de la viață, poate că e bine să ne uităm și înspre el. Pentru că uite câte a schimbat un copil ca el. Cristi a schimbat și va schimba viețile multor copii și sper că va schimba și percepții. E drumul lung, deocamdată nu s-au schimbat prea multe. Dar eu cred că vom reuși“, spune Adelina.

Adelina a început cu proiectul „Niciun copil singur în spital“, care acum se derulează doar la Spitalul Marie Curie din Capitală, însă, cu timpul, va fi implementat și în țară.

„Trebuie să conștientizăm că acești copii sunt și ei oameni, că oamenii se fac bine atunci când emoțional se simt în siguranță și că nu se fac bine când nu se simt în siguranță”

Un alt proiect ambițios al asociației este „Certificat de viață” este despre a lucra împreună și despre a salva vieți.
Mai multe despre inițiativele Adelinei Toncean, aflați urmărind emisiunea Spun-mi CUM! cu Antonia Fudulu.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *