8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Familie 3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse motive, iar în final ajung să se prezinte la cabinet cu urgențe și probleme care necesită tratamente complexe.

 

La clinica Elveto Dent sunt preluate urgențe stomatologice în București și se oferă servicii complete, astfel încât pacienții să găsească într-un singur loc soluții la problemele dentare, fie că este vorba despre un detartraj sau de restaurarea danturii cu implanturi dentare.

Ce sunt urgențele stomatologice?

Există mai multe situații care intră în categoria urgențelor stomatologice, acestea fiind caracterizate de faptul că nu pot fi amânate.

Sângerările abundente din cavitatea bucală, durerile insuportabile, fracturile dentare și infecțiile avansate sunt doar câteva dintre urgențele stomatologice care necesită intervenție imediată.

Situațiile de acest gen pot să apară în urma unor accidente sau drept consecință la amânarea rezolvării problemelor dentare atunci când se aflau în stadiu incipient. De cele mai multe ori este vorba despre carii; netratate la timp, acestea pot sa provoace infecții grave și afectează dantura inclusiv din punct de vedere estetic.

Cum pot fi evitate urgențele stomatologice?

Cu excepția traumatismelor dentare care apar în urma unui accident, urgențele stomatologice și tratamentele costisitoare și de lungă durată pot fi evitate prin acordarea unei atenții deosebite sănătății danturii, ceea ce se poate concretiza astfel:

⦁ Respectarea cu strictețe a practicilor zilnice de îngrijire orală

Una dintre cele mai simple și totodată cele mai eficiente modalități de evitare a urgențelor stomatologice este adoptarea unor practici zilnice de îngrijire a danturii, care să contribuie la prevenirea apariței cariilor și care promovează un zâmbet sănătos.

Bacteriile se acumulează rapid în cavitatea bucală și sunt responsabile de infecții care afectează dinții și gingiile, astfel că periajul și folosirea aței dentare în mod regulat devin esențiale pentru a evita efectele dăunătoare ale bacteriilor;

⦁ Reducerea băuturilor și alimentelor dăunătoare pentru dinți

Este deja bine cunoscut faptul că zahărul, cafeaua, alcoolul și alimentele foarte crocante nu sunt cele mai prietenoase cu dantura.

Nu este nevoie ca o persoană să renunțe definitiv la ele, fiind suficient să acorde o atenție mai mare alimentelor pe care le consumă și să reducă, atunci când este cazul, din cantitatea acestora.

Pe lângă zahăr, care favorizează deteriorarea smalțului, alimentele care necesită forță excesivă pentru a fi mestecate pot să provoace pe loc o urgență dentară;

⦁ Efectuarea periodică a controlului stomatologic de rutină

Un rol important în menținerea sănătății orale și implicit în evitarea urgențelor stomatologice îl reprezintă controalele periodice.

La clinica stomatologica Elveto-Dent.ro, echipa medicală examinează cu atenție cavitatea bucală a pacientului pentru a identifica eventualele probleme în stadiu incipient și aplică tehnici moderne de curățare a dinților, în vederea eliminării depunerilor de placă bacteriană.

Chiar dacă o persoană are grijă de zâmbetul său și respectă un ritual strict de igienă orală, vizita periodică la stomatolog este încă necesară, deoarece unele afecțiuni, precum cariile sau bolile de gingii, se manifestă uneori abia după ce ajung într-un stadiu avansat.

Prin urmare, sănătatea danturii este susținută și promovată de practici corespunzătoare de îngrijire orală, dar și de vizita regulată la dentist.

Clinica dentară Elveto Dent pune la dispoziția pacienților săi o gamă largă de servicii, utilizând tehnici și echipamente moderne pentru orice tip de tratament, preluând urgențe stomatologice de orice fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...