8.5 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 3 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

3 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

În 2021, Ziua mondială a mersului pe jos este programată pentru data de 3 octombrie, potrivit site-ului oficial, www.tafisa.org.

 

Ziua mondială a mersului pe jos este o iniţiativă a Asociaţiei Internaţionale a Sportului pentru Toţi (TAFISA) şi se adresează persoanelor din lumea întreagă, indiferent de vârstă, condiţie socială sau abilităţi fizice, care sunt încurajate să meargă pe jos, celebrând, astfel, activitatea fizică şi promovarea unei vieţi sănătoase.

De asemenea, se adresează tuturor organizaţiilor partenere sau reprezentanţilor administraţiilor locale, interesaţi de organizarea unor evenimente dedicate acestei zile. Este marcată în primul week-end al lunii octombrie.

Tema ediţiei din 2021 este, potrivit TAFISA, “24 de ore în jurul lumii” (“24 Hours Around the Globe”), ca şi în anul precedent.

Din Noua Zeelandă şi până în Canada, tuturor iubitorilor de plimbări şi mişcare în aer liber li se propune să se fotografieze şi filmeze în timp ce ajung la diferite obiective, astfel încât, puse cap la cap, aceste mărturii să alcătuiască o plimbare în jurul lumii.

Sursa Google

 

3 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

1789: George Washington propagă primul ziua Thanksgiving Day.

Sursa Wikipedia

 

1849: Autorul american Edgar Allan Poe este găsit căzut pe un trotuar în orașul Baltimore, Maryland în stare de confuzie mintală după o dispariție de câteva zile.

Este ultima dată când este văzut în public înainte de moartea sa.

Sursa Wikipedia

 

1942: Racheta germană A4-/V-2, prima rachetă balistică din lume și primul obiect care a făcut un zbor suborbital a fost testată cu succes pentru prima oară.

Sursa Wikipedia

1952: Marea Britanie testează cu succes arme nucleare și devine a treia putere nucleară a lumii.

Sursa Wikipedia

1990: Reunificarea Germaniei: Germania de Est aderă la Germania de Vest, astfel ziua de 3 octombrie înlocuiește ziua de 17 iunie ca zi de sărbătoare națională a Germaniei.

Sursa Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

A plagiat sau nu Nicolae Ciucă?

Nicolae Ciucă este al treilea premier implicat într-un scandal de plagiat, după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit, într-un articol PressOne, că generalul în...

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...

Adrian Cioroianu: În privința educației, România a făcut pași înapoi, chiar și față de comunism

Adrian Cioroianu, om politic, istoric și scriitor român, este de părere că România este încă un stat tânăr adolescent și că, din acest motiv...

Scurtmetraj românesc premiat la 5 festivaluri de film

Filmul ”În așteptare” este scris, produs și regizat de Sabina Lisievici. Bazat pe o poveste reală, filmul spune povestea de dragoste tulburătoare trăită de...