miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Editoriale Familie 3 întrebări pe care să ți le pui atunci când ai avut...

3 întrebări pe care să ți le pui atunci când ai avut o zi proastă (și care te vor face să te simți mai bine)

Nu există un alt mod de a o spune: ai avut o zi oribilă la muncă.

Ai vărsat cafea peste tot în timp ce mergeai spre serviciu și apoi ai apărut târziu la întâlnire cu o pată gigantică pe cămașă.

Șeful ți-a dat o tonă de feedback negativ la un proiect pentru care ai lucrat mai multe săptămâni.

Și, deasupra tuturor lucrurilor, colegul tău de birou a decis că toată lumea ar trebui să audă, pe repeat, playlist-ul preferat, la volum maxim.

Ești gata să mergi direct acasă, să-ți plângi de milă și să lași în urma ta această zi.

Și nu te învinuiesc. Dar, dacă apeși pe pauză și reflectezi puțin asupra lucrurilor, acest lucru te va ajuta nu numai să mergi mai departe, dar te va și preveni să ai parte de astfel de zile rele în viitor.

1. Va avea această zi un impact de durată?

Când ai avut o zi groaznică, e ușor să intri într-o spirală descendentă de disperare.

Transformi mușuroaiele în munți și ești convins că această bucățică de eșec va fi decesul întregii tale cariere și reputații. Fii sigur, însă, că acest lucru nu se va întâmpla niciodată.

Așa că această întrebare te va ajuta să te dai cu un pas înapoi și să ai o perspectivă mai largă asupra lucrurilor.

Bineînțeles că vor fi și zile în care se vor întâmpla atât de multe lucruri, încât vor fi necesare acțiuni suplimentare pentru a rezolva lucrurile.

Dar în majoritatea cazurilor? Vei putea să începi o nouă zi fără a fi afectat de efectele negative ale zilei precedente.

Așa că fruntea sus! Orice s-a întâmplat astăzi, probabil nu va mai conta foarte mult anul viitor (sau nici chiar mâine).

2. Ce ai face în mod diferit?

Ești veșnicul câștigător al jocului vinovăției? Te înțeleg foarte bine.

Atunci când lucrurile nu merg conform planului, este ușor să plasezi toată responsabilitatea pe umerii tăi – indiferent dacă ai avut vreun control asupra circumstanțelor sau nu.

Și din cauza aceasta este atât de benefic să identifici ce anume ai face diferit dacă, în mod magic, ar trebui să retrăiești ziua respectivă.

Nu numai că vei putea să îți arăți puțină grație și să renunți la vină pentru lucruri cu care nu aveai nimic de-a face (sincer, ce puteai face pentru că a întârziat trenul?), dar vei și învăța din orice greșeală ai făcut și în felul acesta o vei evita în viitor.

3. Ce a mers bine astăzi?

Ok, ești atât de prins în tot ce nu a mers cum trebuie astăzi, încât ești convins că poți face un film de groază despre ea.

În orice caz, chiar și cele mai rele zile, au cel puțin câteva puncte luminoase.

Faptul că ești obsedat de lucrurile rele, nu va face altceva decât să-ți adâncească starea de spirit negativă pe care o ai.

Așa că pune-ți întrebarea asta ca să scoți la lumină și punctele pozitive.

Chiar dacă vor fi atât de mici precum că ai găsit la magazin exact sandwich-ul tău favorit sau că un coleg ți-a complimentat tunsoarea.

Gândește-te la lucrurile care chiar ți-au mers bine azi (și crede-mă, vei găsi câteva!).

Este o modalitate foarte bună de a pune lucrurile negative la spate și de a-ți ridica moralul.

Din nefericire, nu putem scăpa de zilele rele. Pot fi frustrante și greu încărcate emoțional, dar pot de asemenea să fie și revelatoare.

Așa că, înainte de a te pune pe canapea și de a-ți îneca suferințele, ia-ți puțin timp și gândește-te la aceste 3 întrebări-cheie și cu siguranță te vei simți mai bine 🙂

Sursa: www.themuse.com

Articolul precedent31 IANUARIE ÎN ISTORIE
Articolul următorCUTREMUR ÎN ROMÂNIA!

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...