3 DECEMBRIE ÎN ISTORIE – A7TV – Trăiește viitorul!

Ultimele articole:

Urmareste-ne:

1.În fiecare an, pe 3 decembrie sărbătorim ziua internațională a persoanelor cu dizabilități.

2.În 1861, Alexandru Ioan Cuza anunță, cu prilejul deschiderii Camerelor, că „Înalta Poartă, precum și toate Puterile Garante” recunosc Unirea Principatelor.

3.Pe 3 decembrie 1920, la Geneva este semnat Protocolul privind constituirea Curții Permanente de Justiție Internațională cu sediul la Haga.

4.În 1927 se lansează primul film cu Stan și Bran, Putting Pants on Philip.
Cuplul era format din actorii Stanley Laurel (Stan) și Oliver Hardy (“Ollie” sau “Babe” , supranumit de către români Bran). Au activat în perioada 1930–1950. Stanley Laurel a murit în 1965, iar Oliver Hardy în 1957.

5.Pe 3 decembrie 1934 a fost înființat Spitalul de Urgență, actualul Spital de Urgență Floreasca.

6.1973 – Nicolae Ceaușescu ajunge în Statele Unite pentru o vizită oficială. Va fi primit cu toate onorurile posibile. Ceaușescu își dorea obținerea clauzei nașiunii celei mai favorizate, ce presupunea facilități vamale pentru produsele românești importate de SUA. Mai dorea, de asemenea, un credit de 500-600 milioane de dolari, pe termen lung, cu o dobândă de 2%. Creditul, a spus Ceaușescu la Washington, urma să fie folosit de România pentru achiziționarea unor tehnologii americane necesare industriei românești. Va părăsi SUA fără să obțină clauza și împrumutul.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *