8.5 C
București
marți, 1 decembrie 2020
Acasă Articole Ziua de azi 29 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

29 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua Internațională a Internetului este sărbătorită în fiecare an pe 29 octombrie, aceasta fiind data la care a fost trimis primul mesaj de la un calculator la altul.

Cuvântul „internetted” a fost folosit încă din 1849 și însemna „interconectat” sau „întrețesut”.

Astăzi, internetul se referă la sistemul global de rețele informatice interconectate.
Inițial, termenul, nou, a fost scris în engleză cu majusculă, dar între timp a devenit substantiv comun, semn al utilizării sale pe scară largă.

În urmă cu 43 de ani, în anul 1969, Charley Kline de la UCLA (California) a încercat pentru prima dată să se conecteze online.

Kline a transmis de la un calculator SDD Sigma 7, găzduit în universitate, mesajul format din cuvântul ‘login’ către un calculator SDD Sigma 7 de la Stanford Research Institute, utilizând reţeaua ArpaNet.

La prima încercare, după transmisia primelor două litere, ‘l’ şi ‘o’ ale cuvântului ‘login’, conexiunea s-a pierdut.

Sursa Pixabay

Aproape 7 din 10 români din mediul urban, cu vârsta de peste 15 ani, decalră că folosesc internetul, iar o treime susțin că nu-l folosesc.

Nu trebuie să confundăm utilizarea cu rata de acces la internet.

Chiar dacă România este pe primul loc în Europa la viteza internetului și pe locul 6 în lume, un clasament al UE din 2014 poziționează România pe ultimul loc în Uniune din perspectiva ratei de penetrare a internetului la nivelul populației, 51.66%.

Sursa Pixabay

 

1.În 1814 a fost lansat, la New York, „USS Fulton”, primul vas de război cu aburi, proiectat de Robert Fulton.

 

2.În 1918 are loc semnarea Armistițiului de la Compiegne, între Puterile Antantei și Germania, în urma căruia ostilitățile încetează pe toate fronturile.

Germania recunoaște, între altele, caducitatea Tratatului de pace de la Buftea-București și se obligă să-și retragă armata din România.

Sursa Wikipedia

 

3.În 1923, Turcia devine republică în urma dizolvării Imperiului Otoman.

Sursa Wikipedia

 

4.În 1947 are loc, la București, în sala de festivități a Școlii Superioare de Război, procesul intentat conducătorilor Partidului Național-Țărănesc, în frunte cu Iuliu Maniu.

Iuliu Maniu a fost un om politic român, deputat român de Transilvania în Dieta de la Budapesta, de mai multe ori prim-ministru al României, președinte al Partidului Național-Țărănesc (1926-1933, 1937-1947), deținut politic după 1947, decedat în închisoarea Sighet.

Este membru de onoare al Academiei Române (1919).

Sursa Wikipedia

 

5.În 1958, F. Mason Sones Jr, medic cardiolog la clinica din Cleveland, realizează prima angiogramă coronariană.

 

6.În 1967 s-a inaugurat Stadionul Central din Craiova, cu ocazia meciului internațional de fotbal dintre echipele României și Poloniei.

 

7.În 2015, China a anunțat că renunță la controversata politică a copilului unic după 36 de ani.
Tuturor cuplurilor li se va permite sa aibă doi copii.

SourceWikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum setezi obiective SMART in marketingul online?

Obiective SMART - cu siguranta ai auzit deja de asta, poate ca folosesti deja aceasta idee in business. Cu toate acestea, trebuie sa stii...

DSP Ilfov a greșit calcularea ratei de infectări cu COVID-19: „eroare în programul informatic”

Direcția de Sănătate Publică Ilfov a recunoscut că a greșit calcularea incidenței cazurilor de infectare cu COVID-19 în acest județ, din cauza existenței „unei...

Leopoldo Luque, medicul lui Diego Maradona, anchetat sub suspiciunea de omor involuntar

Leopoldo Luque, medicul personal al fostei legende a fotbalului mondial Diego Maradona, face obiectul unei anchete sub suspiciunea de omor involuntar.   Poliţia a percheziţionat duminică...

30 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

Pe 30 noiembrie 1835 se năștea Mark Twain, scriitor, publicist, antreprenor, satirist și umorist american, autorul popularelor romane Aventurile lui Tom Sawyer, Prinț și...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?