29 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE – A7TV – Trăiește viitorul!

Urmareste-ne:

1.Pe 29 noiembrie sărbătorim ziua infanteriei marine române.

2.În 1394, orașul Seul, a doua metropolă din lume ca mărime și un important oraș pe plan mondial, devine capitala Coreii de Sud. Coreea de Sud se învecinează la nord cu Coreea de Nord și este înconjurată de Marea Japoniei la est, Marea Galbenă la vest, iar Strâmtoarea Coreei o desparte de Japonia.

3.În anul 1784, la București se dă un pitac domnesc prin care toți egumenii erau obligați ca în cazul în care vor găsi copii cu glas frumos să-i aducă la Sfântul Sava, la dascălul Mihalache, unde cu un an în urmă Vodă Mihai Șuțu înființase o clasă de muzică.

4.Pe 29 noiembrie 1929, comandantul american Richard Byrd conduce prima sa expediție în zbor deasupra Polului Sud. Richard Evelyn Byrd, Jr a fost un ofițer american de marină, specializat în explorări. A fost un pionier al aviației americane, explorator polar și organizator de logistică pentru expediții polare. Zborurile aviatice în care a servit drept navigator și lider de expediție, au traversat Oceanul Atlantic, un segment din Oceanul Arctic, și o parte din Antarctica. Byrd a susținut că expedițiile sale au fost primele care au ajuns la Polul Nord și la Polul Sud pe calea aerului. Afirmația privind Polul Sud este în general susținută de un consens al celor care au analizat probele. Byrd a primit Medalia de Onoare, cea mai înaltă distincție pentru eroism acordată de Statele Unite.

5.În 1944, în timpul celui de-al doilea război mondial, pe 29 noiembrie Albania este eliberată de sub ocupația germană.

6.În 1947, Adunarea Generală a ONU a hotărât împărțirea Palestinei în două state, israelit și arab. Ierusalimul a fost proclamat oraș liber, sub administrația ONU.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *