Anual, la data de 29 noiembrie este marcată Ziua infanteriei marine române.
În anul 1916, a început procesul de reorganizare a armatei, fiind menționat în cadrul Marinei Militare, Batalionul de Debarcare, alcătuit din efectivele terestre ale marinei.
Ulterior, apare în Ordinea de bătaie a Marinei Militare Romane din ianuarie 1917 o noua structura, Corpul Infanteriștilor Marinei, care avea că zona de responsabilitate Delta Dunării și litoralul maritim, conform Ziua Constanța.
Cu timpul, structurile de infanterie marină s-au dezvoltat, diversificându-și gama de misiuni, cum ar fi lupta împotriva minelor și navelor de suprafață inamice, menținerea legăturii cu navele proprii, interzicerea infiltrării grupurilor de cercetare-diversiune și întârzierea acțiunilor inamicului până la sosirea forțelor principale, ajungând în aprilie 1940, să fie constituit Batalionul de Infanterie Marina, prima unitate de acest fel din Armata Romana.
În următorii ani, Infanteria Marină Română a suferit mai multe restructurări succesive, determinate de evenimentele politice și militare, fiind chiar desființată, în anul 1958, la cererea consilierilor sovietici.
La data de 29 noiembrie 1971, a fost reînființat Batalionul de Infanterie Marina, data care a devenit Ziua Infanteriei Marine Romane.
Ziua de 29 este o ocazie deosebită pentru a omagia sacrificiile infanteriștilor marini în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aducându-le o recunoștință imensă.
Cu demnitate și curaj, prin munca susținută și tărie de caracter, infanteriștii marini au fost mereu devotați patriei, oameni care au ieșit cu fruntea sus din orice misiune, câștigându-și, de-a lungul timpului, respectul binemeritat.
1.În 1394, orașul Seul a devenit capitala Coreii de Sud.
Seul este cel mai mare oraș și capitala Coreei de Sud de peste 600 de ani.
De la stabilirea Republicii Coreea în 1948, a fost capitala acestei țări, cu excepția unei scurte perioade de timp în timpul Războiului Coreei.
Este situat în nord-vestul țării, sub linia de demarcație, pe râu Han.
2.În 1784, la București se dă un pitac domnesc prin care toți egumenii erau obligați ca în cazul în care vor găsi copii cu glas frumos să-i aducă la Sfântul Sava, la dascălul Mihalache (unde cu un an în urmă Vodă Mihai Suțu înființase o clasă de muzică).
3.Pe 29 noiembrie 1852 se stingea din viață Nicolae Bălcescu, istoric român și reprezentanți ai mișcării pașoptiste.
4.În 1877, Thomas Edison face o demonstrație cu fonograful pentru prima dată.
Fonograful este numele primului aparat utilizat pentru înregistrarea și redarea analogică a sunetelor inventat în 1877 de Thomas Edison.
Ca mediu de înregistrare pentru acest dispozitiv se folosea un cilindru spiralat acoperit cu o foiță de cositor, imprimată în adâncime la viteza de 60 de rotații pe minut.
Dezavantajul acestui mediu de stocare era faptul că după câteva ascultări, folia de cositor se rupea sau se tocea.
În timp, fonografului i-au fost aduse numeroase îmbunătățiri, astfel că sunetele au fost înregistrate pe un cilindru de hârtie acoperită cu ceară.
5.Pe 29 noiembrie 1899 se fondează clubul de fotbal FC Barcelona, un club de fotbal din Barcelona, Spania, care evoluează în Primera División.
Fondat în 1899 de un grup de fotbaliști elvețieni, britanici și catalani conduși de Joan Gamper, clubul a devenit un simbol al culturii catalane și al naționalismului catalan, mottoul său fiind prin urmare „Barça este mai mult decât un club”.
Spre deosebire de multe alte cluburi, suporterii dețin și conduc Barcelona. Este al doilea cel mai bogat club de fotbal în ceea ce privește veniturile, având o cifră de afaceri anuală de 450 milioane €.
FC Barcelona are o îndelungată rivalitate cu Real Madrid, meciurile disputate între cele două echipe fiind cunoscute sub numele de „El Clásico”.
6.În 1929, comandantul american Richard Byrd conduce prima sa expediție în zbor deasupra Polului Sud.
Contraamiralul Richard Evelyn Byrd, Jr. a fost un ofițer american de marină, specializat în explorări.
A fost un pionier al aviației americane, explorator polar și organizator de logistică pentru expediții polare.
Zborurile aviatice în care a servit drept navigator și lider de expediție, au traversat Oceanul Atlantic, un segment din Oceanul Arctic, și o parte din Antarctica.
Byrd a susținut că expedițiile sale au fost primele care au ajuns la Polul Nord și la Polul Sud pe calea aerului.
Afirmația privind Polul Sud este în general susținută de un consens al celor care au analizat probele.
Byrd a primit Medalia de Onoare, cea mai înaltă distincție pentru eroism acordată de Statele Unite.
7.În 1947, Adunarea Generală a ONU a hotărât împărțirea Palestinei în două state, israelit și arab. Ierusalimul a fost proclamat oraș liber, sub administrația ONU.