8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Articole Ziua de azi 29 MARTIE ÎN ISTORIE

29 MARTIE ÎN ISTORIE

Pe 29 martie 2021, cunoscutul și îndrăgitul cântăreț, compozitor, actor și prezentator de televiziune, liderul trupei Holograf, Dan Bittman, împlinește frumoasa vârstă de 59 de ani.

 

Sursa Viva

În 1994, trupa Holograf a reprezentat România în cadrul concursului muzical Eurovision, unde a ocupat doar locul 21.

Discografie

• 2009 – Holograf – Primăvara începe cu tine
• 2007 – Rosu și Negru – Tribut lui Liviu Tudan
• 2006 – Holograf – Taina
• 2003 – Holograf – Pur și simplu
• 2002 – Holograf – Dimineață în alta viață
• 2000 – Holograf – Holografica
• 1999 – Holograf – Undeva departe
• 1998 – Holograf – Supersonic
• 1996 – Holograf – 69% Unplugged
• 1995 – Holograf – Stai în poala mea
• 1992 – Holograf – Banii vorbesc
• 1991 – Holograf – World full of lies
• 1989 – Holograf – Holograf 4
• 1988 – Holograf – Holograf 3
• 1987 – Holograf – Holograf 2

Dan Bittman are o carieră și în televiziune. Între anii 2001 și 2003, a moderat emisiunea-concurs Bravo Bravissimo, difuzata de TVR 1.

Din noiembrie 2004 este gazda emisiunii Danutz S.R.L., difuzată tot la televiziunea publică.

Filmografie

• Supraviețuitorul (2008)
• Orient Express (2004)
• Lori, Dan și Tanti Mili (2002)
• Proprietarii de stele (2001)

În ianuarie 2010, a fost desemnat consilier al ministrului de Finanțe, Sebastian Vlădescu.

Sursa b1tv

29 MARTIE ÎN ISTORIE

1940: Comisarul poporului la Externe, Viaceslav Molotov, a ținut în Sovietul Suprem al URSS un discurs asupra raporturilor cu România. Afirmând că URSS nu are cu România un pact de neagresiune (ceea ce era cu totul neadevărat, întrucît tratatele de la Londra nu fuseseră denunțate), spunea că “aceasta se explică prin existența unei chestiuni litigioase, aceea a Basarabiei, a cărei anexare de către România nu a fost niciodată recunoscută de URSS”.

Sursa Wikipedia

 

1945: Ministrul de Justiție, Lucrețiu Pătrășcanu, a semnat decretul-lege pentru “purificarea administrației publice”, promulgat de rege în aceeași zi.

Sursa Wikipedia

 

1998: La Lisabona podul Ponte Vasco da Gama a fost deschis traficului. Construcția se întinde peste râul Tagus, are o lungime de peste 17 kilometri și este de cel mai lung pod din Europa.

Sursa Wikipedia

2004: Șapte țări din Europa de Est, printre care și România, devin membre oficiale ale NATO.

Sursa Wikipedia

 

2005: Trei ziariști români au fost răpiți în Irak: reporterul Marie Jeanne Ion și cameramanul Sorin Dumitru Mișcoci, de la Prima TV, și reporterul Ovidiu Ohanesian, de la cotidianul „România Liberă”.

Sursa Google

 

SourceWikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.







ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...