28 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE – A7TV – Trăiește viitorul!

Ultimele articole:

Urmareste-ne:

28 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

28 nov. 2019
-->

1.Pe 28 noiembrie trei țări își sărbătoresc ziua națională: Albania – proclamarea independenței de stat față de Imperiul Otoman, Mauritania – proclamarea independenței față de Franța și Timorul de Est – proclamarea independenței.

2.În 1520 – Exploratorul portughez Fernando Magellan a trecut prin strâmtoarea de la sudul Americii de Sud, care-i poarta numele. Fernando Magellan s-a născut în nordul Portugaliei în preajma lui 1480 și a decedat pe insula Mactan din Filipine la 27 aprilie 1521, a fost un navigator și explorator portughez din epoca Marilor Descoperiri. Este cunoscut pentru prima circumnavigație din istorie — după ce a navigat către vest până la Moluce, descoperind în drumul lui strâmtoarea care astăzi îi poartă numele.

3.Data de 28 noiembrie 1877 este asociată cu Căderea Plevnei. După încercarea nereușită de a sparge încercuirea Plevnei, generalul Osman-Pașa s-a predat colonelului român Mihail Cristodulo Cerchez și a semnat capitularea armatei turce.

4.În 1919 România semnează la Washington o serie de acorduri internaționale cu privire la stabilirea zilei de lucru de 8 ore și a săptămânii de lucru de 48 de ore în stabilimentele industriale, vârsta minima de admitere a copiilor în muncile industriale, lucrul de noapte al femeilor și copiilor, munca femeilor înainte și după naștere.

5.Pe 28 noiembrie 1994 norvegienii resping aderarea țării la Uniunea Europeană, printr-un referendum.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *