8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 28 MARTIE ÎN ISTORIE

28 MARTIE ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 26 de ani de la moartea lui Eugen Ionescu.

Eugen Ionescu, cunoscut în afara României sub numele de Eugène Ionesco, conform ortografiei franceze, a fost un scriitor de limbă franceză originar din România, protagonist al teatrului absurdului și membru al Academiei Franceze (fotoliul nr. 6), din 21 ianuarie 1964.

Obișnuia să declare că s-a născut în anul 1912, ori din pură cochetărie, ori din dorința de a crea o legătură între nașterea lui și moartea marelui său precursor Ion Luca Caragiale.

1.În 1848 este emisă Petițiunea Proclamațiune la Iași, redactată de Vasile Alecsandri.

Foto Wikipedia

2.În 1910, pionierul francez al aviației Henri Fabre devine prima persoană care zboară cu un hidroavion, după decolarea de pe o pistă de apă lângă Martigues, Franța.

Foto Wikipedia

3.În 1923 este promulgată, prin decret regal Constituția României Mari, votată de Parlamentul României la 26 martie 1923, una dintre cele mai avansate și democratice constituții din Europa acelui timp.

Foto Pixabay

4.În 1948, în Republica Populară Română au loc primele alegeri parlamentare de după instaurarea puterii comuniste.

Alegerile au fost câștigate de către Frontul Național Democrat cu 93,22% din voturile exprimate.

Foto Pixabay

5.Pe 28 martie 1983, Consiliul de Stat a adoptat Decretul privind declararea animalelor, înstrăinarea și tăierea bovinelor și cabalinelor, prin care se interzice crescătorilor de animale sacrificarea acestora pentru consumul propriu.

Foto Pixabay

6.În aceeași zi, Consiliul de Stat a adoptat Decretul privind regimul aparatelor de multiplicat, materialelor necesare reproducerii scrierilor și al mașinilor de scris, prin care se introduce controlul polițienesc asupra folosirii acestor aparate.

Foto Pixabay

SourceWikipedia


ULTIMELE ARTICOLE

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...

Dezvoltarea inteligenței emoționale

Dezvoltarea inteligenței emoționale. Anii de școală reprezintă timpul propice pentru copii în vederea dezvoltării inteligenței emoționale, cu urmări în carieră sau viața personală. Idei practice...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]