vineri, decembrie 1, 2023
Acasă arhiva articole Ziua de azi 28 APRILIE ÎN ISTORIE

28 APRILIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, la 28 aprilie, sărbătorim Ziua Internațională a Sănătății și Securității la Locul de Muncă.

 

Organizația Internațională a Muncii (OIM) a declarat această zi cu scopul de a promova prevenirea accidentelor de muncă și a bolilor profesionale la nivel mondial, aceasta fiind o campanie de conștientizare menită să atragă atenția, la nivel internațional, asupra tendințelor din domeniul securității și sănătății în muncă și asupra amplorii accidentelor legate de muncă, a bolilor profesionale și a accidentelor mortale la nivel mondial.

 

În urma accidentelor de muncă și a practicilor incorecte de muncă, se estimează că, în fiecare an, se produc peste 2,3 milioane de decese, o cifră alarmantă, fiind comparabilă cu numărul de victime dintr-un război între națiuni.

Sursa Digi24

 

28 APRILIE ÎN ISTORIE

1502: Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda” – denumită și „Cronica moldo–germană” sau „Cronica lui Ștefan cel Mare”.

Sursa crestin Ortodox

1932: A fost anunțată apariția unui vaccin pentru imunizarea omului împotriva febrei galbene.

Sursa Moldova.org

1945: Benito Mussolini și amanta sa, Clara Petacci, sunt capturați și executați de membrii mișcării de rezistență italiene în timp ce încercau să părăsească Italia.

Sursa Wikipedia

1969: Charles de Gaulle demisionează din funcția de președinte al Franței.

Sursa Wikipedia

2001: Milionarul american Dennis Tito a devenit primul om care a plecat în spațiu ca turist.

Sursa Wikipedia

2004: CBS a difuzat fotografii în care erau surprinși soldați americani maltratând și umilind prizonieri irakieni din închisoarea d’Abou Ghraib, de lângă Bagdad. Imaginile datau din perioada octombrie-decembrie 2003.

Sursa DW

SourceWikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...