duminică, februarie 25, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 27 IULIE ÎN ISTORIE

27 IULIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, pe data de 27 iulie, în toată lumea este celebrată Ziua Mondială a Cărților Vechi.

Suntem în anul 2021, secolul XXI, primul secol al mileniului trei. Au trecut mii de ani de la prima descoperire conform căreia erau scrijelite pe pereții unei peșteri anumite informații: tradiții, superstiții, rugăciuni, rețete culinare și nu numai.

O dată cu evoluția omenirii, o parte dintre acele înscrieri au fost traduse în limbile curente și publicate, pe când informații „mai prețioase“ cărora încă nu le-au găsit sensul, sau sensul e prea puternic, au rămas ca un secret bine păstrat.

De ce vorbim despre secole și înscrieri pe pereți? Pentru că astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Cărților Vechi și ce este mai vechi dacă nu o rugăciune sau o rețetă de ciorbă?

Există o vorbă românească care spune că „vinul cu cât e mai vechi cu atât e mai bun“.

Să fie oare valabil și în cazul cărților?

O dată cu sărbătorirea cărților vechi, sărbătorim deopotrivă și autorii care și-au pus sufletul în condei și imaginația și-au desenat-o prin cuvinte.

Sursa Google

 

27 IULIE ÎN ISTORIE

1794: Revoluția franceză: Maximilien Robespierre este arestat după ce a încurajat executarea a peste 17.000 de „dușmani ai Revoluției”.

Sursa Google

1890: Vincent van Gogh se împușcă și moare două zile mai târziu.

Sursa Wikipedia

1921: Cercetătorii de la Universitatea din Toronto conduși de biochimistul Frederick Banting demonstrează că insulina hormonală reglează nivelul de zahar din sânge.

Sursa Wikipedia

1940: Bugs Bunny a debutat pe micile ecrane, în desenul animat A Wild Hare.

Sursa Wikipedia

 

1996: La Jocurile Olimpice de la Atlanta, SUA, are loc un atentat cu bombă; două peroane au fost ucise și 111 rănite.

Sursa Wikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...