joi, februarie 29, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 27 IANUARIE ÎN ISTORIE

27 IANUARIE ÎN ISTORIE

La 27 ianuarie 1945, trupele sovietice eliberau supravieţuitorii lagărului nazist de la Auschwitz-Birkenau, de pe actualul teritoriu al Poloniei.

 

Sursa Google

Regimul lui Adolf Hitler a exterminat în jur de 11 milioane de evrei, ţigani şi homosexuali.

Victimele nazismului sunt comemorate, începând cu anul 2006, în numeroase ţări din întreaga lume.

Organizaţia Naţiunilor Unite îndeamnă statele membre să le prezinte generaţiilor viitoare lecţiile Holocaustului, pentru a preveni actele de genocid.

Sursa Google

 

Sursa Wikipedia

 

1820: O expediție rusă condusă de Fabian Gottlieb von Bellingshausen și Mihail Lazarev descoperă continentul Antarctica, apropiindu-se de coasta Antarcticii.

 

 

Sursa Wikipedia

1855: Conducerea Școlii ostășești din București solicită Eforiei școalelor publicarea lucrării lui Nicolae Bălcescu „Puterea armată și artă militară la români”.

Lucrarea era folosită pentru predarea cursului de istorie militară.

 

 

 

Sursa Wikipedia

 

 

1880: Lui Thomas Edison i-a fost acordat brevetul de invenție pentru sursa sa de iluminare incandescentă.

 

 

 

 

 

Sursa Wikipedia

1926: Inginerul englez John Logie Baird (1888-1946) a experimentat într-un studio din Londra primele transmisiuni televizate.

 

 

 

 

 

1967: Trei astronauți americani, Gus Grissom, Ed White și Roger Chaffee, au murit, fiind carbonizați în incendiul izbucnit la bordul navetei spațiale „Apollo 1”, în timpul simulării unei lansări a acesteia de la Cape Canaveral, Statele Unite ale Americii.

Sursa Wikipedia

1973: La Paris, a fost semnat acordul de pace care a dus la încheierea Războiului din Vietnam.

Sursa Wikipedia

 

1990: A început procesul celor patru demnitari ai regimului comunist: Ion Dincă, Tudor Postelnicu, Emil Bobu și Manea Mănescu; la 2 februarie au fost condamnați la închisoare pe viață. După scurt timp, au fost puși în libertate.

 

2013: Două sute patruzeci și două de persoane mor într-un incendiu al clubului de noapte din orașul brazilian Santa Maria, Rio Grande do Sul.

Sursa Wikipedia

SourceWikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...