vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate 27% din populația României nu are acces la apă!

27% din populația României nu are acces la apă!

Vineri, ministrul Cseke Attila a declarat că un procentaj de 27% din populația României nu beneficiază de apă și 44% de canalizare. În acest context, Ministerul Dezvoltării a propus un proiect pentru soluționarea acestei situații în timp cât mai scurt:

„Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny are cadru financiar stabilit şi vom trece la prioritizarea, în primă etapă pe judeţe, a investiţiilor şi pentru acest lucru vom folosi şi criterii specifice, de infrastructură locală, adică vom lua în considerare nivelul de dezvoltare al fiecărui judeţ, pe UAT-uri, astfel încât să încercăm să acordăm finanţări acolo unde este mai mult necesar, pentru un anumit tip de investiţie.

Concret, în ceea ce priveşte populaţia care nu este deservită de reţea de apă, astăzi, în România, la nivel naţional avem 27,7% din întreaga populaţie”, a precizat Cseke Attila, aflat la Târgoviște.

„Sigur, sunt judeţe cu procente mai mari, respectiv procente mai mici, mai edificator este la canalizare, unde populaţia care nu este deservită de reţea de canalizare la nivel naţional este 44%.

Pentru judeţul Dâmboviţa acest indicator este 71,32%, ceea ce arată o nevoie mai mare pe acest segment de investiţii pentru judeţul Dâmboviţa.

Aceşti indicatori vor fi avuţi în vedere la prioritizare între judeţe astfel încât să putem să acordăm o finanţare mai mare acolo unde este nevoia mai mare pe acel tip de investiţie”, a spus ministrul.

„‘Anghel Saligny’ vine să completeze nevoia de finanţare şi nevoia de finanţare nu poate fi completată decât din bugetul de stat, iar pentru noi, ca Guvern, acest program este esenţial.

El se va întinde până în 2028 şi va rezolva foarte multe dintre proiectele de investiții care asigură aceste utilităţi de bază, apă, canalizare, drumuri, poduri, racordare la gaze”, a adăugat ministrul.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...