În fiecare an, pe 26 ianuarie este sărbătorită Ziua Internațională a Soțului. Așadar un bun motiv pentru a vă sărbători partenerul de viață.
Sărbătoarea este de inspirație indiană. În India există un ritual stabilit care prevede ca femeile să nu mănânce nimic, nici să nu bea apă în ziua sărbătorii lor. Prin aceasta, ele își sărbătoresc soții.
La sărbătoare nu participă văduvele, fetele necăsătorite, dar și cele care sunt despărțite sau divorțate.
În această zi, potrivit tradiției indiene, femeile nu au voie să poarte bijuterii decât dacă au fost oferite de la soții lor.
Dacă este sau nu sărbătorită, rămâne la alegerea fiecăruia, dar vă putem spune că este un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață.
1340: Regele Eduard al III-lea al Angliei se declară rege al Franței la începutul Războiului de 100 de Ani.
1699: Prin Tratatul de pace de la Karlowitz (azi în Serbia), dintre Sfântul Imperiu Roman și Imperiul Otoman, Principatul Transilvaniei intră sub stăpânirea Curții de la Viena.
1905: Se descoperă în Africa de Sud cel mai mare diamant din lume, Cullinan. În stare brută cântărea 3.025 carate. Diamantul a fost tăiat în 105 piese – 9 mari și 96 mici.
1918: Demisia guvernului Ion I. C. Brătianu–Take Ionescu (26 ianuarie/8 februarie); noul guvern va fi condus de generalul Alexandru Averescu.
1994: Este semnat, la Bruxelles, de către ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, Documentul–cadru privind participarea României la Parteneriatul pentru pace, propus de NATO.
Documentul permite participarea în comun la operațiuni de menținere a păcii și de rezolvare a situațiilor de criză, ca și la aplicații militare comune, să-și perfecționeze, prin cooperare, pregătirea de luptă, să primească asistență pentru restructurarea organismelor militare.
1996: Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat tratatul „START-2″ cu privire la reducerea și limitarea armamentelor strategice ofensive (documentul fusese semnat la Moscova, la 3 ianuarie 1993, de către președinții Boris Elțin și George Bush).
2001: Cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter în nordul Indiei. Au decedat peste 20.000 de oameni, iar alți peste 167.000 au fost răniți. Au fost distruse în jur de 340.000 de clădiri.