joi, februarie 22, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 25 IULIE ÎN ISTORIE

25 IULIE ÎN ISTORIE

La 25 iulie sărbătorim Ziua Radiolocației. Prin Înaltul Decret nr. 2784 din 14.08.1916, se constituie, în cadrul Serviciului de Apărare Contra Aeronavelor, prima structură din Armata României destinată supravegherii spațiului aerian și informării autorităților asupra pericolului din această zonă.

Anul 1952 a marcat începutul organizării sistemului radiotehnic modern, prin înființarea primelor companii dotate cu stații de radiolocație, foarte performante pentru acea vreme.

Istoria acestei arme, scrisă de generații de specialiști, care prin eforturile de zi cu zi au acționat cu devotament și profesionalism, este parte componentă a istoriei Forțelor Aeriene, radiolocatoriștii aducând prestigiu și strălucire Armatei României.

La mulți ani tuturor radiolocatoriștilor!

 

Sursa Google

 

25 IULIE ÎN ISTORIE

315: Este inaugurat Arcul lui Constantin, situat în apropiere de Colosseum în Roma, pentru a comemora victoria lui Constantin asupra lui Maxentius.

Sursa Wikipedia

1797: Horatio Nelson pierde mai mult de 300 de oameni și brațul drept în încercarea eșuată de cucerire din Tenerife (Spania).

Sursa Wikipedia

1946: Statele Unite au testat prima bombă atomică subacvatică în apropierea atolului Bikini, Oceanul Pacific.

Sursa Wikipedia

1976: Sonda spațiala NASA Viking 1 fotografiază o formațiune de rocă pe planeta Marte, care seamănă cu o față umană, chipul de pe Marte.

Sursa Wikipedia

1984: Cosmonautul sovietic Svetlana Savitskaya a devenit prima femeie din lume care a ajuns în cosmos.

Sursa Wikipedia

 

SourceWikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...