vineri, iulie 19, 2024
Acasă Editoriale Actualitate 25 de milioane de locuri de muncă vor fi pierdute, avertizează OIM

25 de milioane de locuri de muncă vor fi pierdute, avertizează OIM

Conform https://www.bloomberg.com/europe, Organizaţia Internaţională a Muncii a anunţat că 25 de milioane de locuri de muncă vor fi pierdute.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, avertizează cu privire la o „criză cum n-a fost alta”.

Creşterea şomajului va intensifica presiunea asupra guvernelor şi băncilor centrale pentru a accelera livrarea programelor pentru a compensa lucrătorii care sunt concediaţi sau pentru a convinge angajatorii să acopere salariile până când virusul va dispărea.

Planeta riscă o recesiune puternică sau o redresare slabă, fapt ce ar obliga guvernele să facă şi mai multe compromisuri economice pentru a susţine piaţa muncii.

Foto Pixabay

SUA

O primă privire a devastării Statelor Unite a fost evidentă în raportul său lunar de muncă de vineri, arătând că ocuparea forţei de muncă a scăzut, luna trecută, pentru prima dată în ultimii 10 ani.

Salariile au scăzut cu peste 700.000, de şapte ori mai mult decât au prevăzut economiştii.

Americanii au solicitat 9,96 milioane de cereri de şomaj în două săptămâni, echivalent cu totalul din primele 6 luni ale recesiunii 2007-2009.

Goldman Sachs Group Inc. în această săptămână a prezis că şomajul va ajunge în curând la un record de 15%, conform Bloomberg, citat de Mediafax.

EUROPA

În Europa, raportul a arătat că aproape un milion de britanici au solicitat plăţi de asistenţă în termen de două săptămâni, de 10 ori mai mult decât suma normală.

Biroul de statistică al ţării a publicat un sondaj asupra întreprinderilor în care 27% dintre ei reduc nivelul personalului pe termen scurt.

SPANIA

În Spania a existat, de asemenea, o creştere record a cererilor de şomaj, a cărei rată de şomaj de aproape 14% este deja printre cele mai mari din lumea dezvoltată.

AUSTRIA

Rata Austriei a sărit la 12%, cea mai mare de pe urma celui de-al doilea război mondial.

GERMANIA

În timp ce şomajul german abia a crescut în martie, aşa cum a făcut raportul din SUA, aceste date s-au bazat pe o dată limită înainte ca cele mai multe măsuri de închidere să intre în vigoare.

Foto Pixabay

Un număr record de 470.000 de companii au solicitat sprijinul salarial al statului german în martie – un număr care probabil va continua să crească – ceea ce sugerează că până în prezent aproximativ o cincime din forţa de muncă ar fi putut reduce orele de muncă.

FRANȚA

Întreprinderile franceze s-au grăbit să beneficieze de ajutoare guvernamentale pentru a menţine lucrătorii pe salariile lor, obţinând în acelaşi timp 84% din salariul lor de către stat.

Începând de joi, 400.000 de companii au solicitat pentru 4 milioane de lucrători – aproximativ 20% din forţa de muncă din sectorul privat.

FINLANDA ȘI NORVEGIA

Datele nordice arată deja că regiunea suferă un şoc major în ocuparea forţei de muncă, cu peste 800.000 de oameni care lucrează acolo, inclusiv peste 620.000 de persoane pe furci temporare din Finlanda şi Norvegia, conform calculelor efectuate de Bloomberg.

ASIA

În Asia, şomajul japonez a avut o pondere de 2,4% în februarie, dar a fost o scădere accentuată a raportului dintre poziţiile disponibile şi cel mai scăzut nivel din trei ani.

Foto Pixabay

Evoluţiile mai recente au arătat o preluare rapidă a împrumuturilor de urgenţă printr-un program guvernamental pentru persoanele care şi-au pierdut locul de muncă sau se confruntă cu reduceri salariale.

Articolul precedent5 APRILIE ÎN ISTORIE
Articolul următor6 APRILIE ÎN ISTORIE

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...