vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate 25 de ani de la moartea prințesei Diana

25 de ani de la moartea prințesei Diana

Astăzi se împlinește un sfert de secol de când întreaga lume a deplâns la unison moartea uneia dintre cele mai iubite prințese ale tuturor timpurilor.

Prințesa Diana, mama prinților moștenitori ai tronului Marii Britanii William și Harry, cunoscută și ca Lady Di de cei care au adorat-o și i-au apreciat munca în folosul oamenilor a decedat în urma unui accident de mașină caracterizat de mulți experți ca fiind cel puțin bizar.

 

Conform rapoartelor oficiale însă, Prințesa de Wales se afla la Paris, într-o mașină urmărită de paparazzi, iar într-un tunel șoferul a fost orbit de blitzuri si a pierdut controlul volanului cauzând unul dintre cele mai mediatizate accidente ale tuturor vremurilor.

Xavier Gourmelon a fost unul dintre membrii echipajului care a ajuns la fața locului imediat după momentului impactului si a fost alături de Prințesă în ultimele secunde de viață. Acesta a povestit mulți ani mai târxiu pentru o publicație britanică despre clipele petrecute în urmă cu 25 de ani în tunelul Pont de l’Alma.

”Doamne, ce s-a întâmplat?”, acestea au fost ultimele cuvinte rostite de prințesa Diana după care inima ei a cedat.

Pompierul a precizat, de asemenea, că n-a văzut sânge în jurul ei, ci doar o rană la umărul drept. La scurt timp, însă, ea a intrat în stop cardio-respirator și s-a stins din viață.

”Mașina a fost distrusă și noi a trebuit să ne facem treaba la fel ca la orice accident rutier. Pentru mine, însă, a fost doar un accident rutier banal.

Am văzut că avea o rană la umărul drept, dar, în rest, nimic semnificativ. Nu era sânge în jurul ei.

Am ținut-o de mână, i-am spus să se calmeze, i-am spus că sunt acolo ca să o ajut. Ea m-a întrebat apoi <<Doamne, ce s-a întâmplat>>”, a povestit pompierul.

 

Moartea Prințesei a provocat multă durere în sufletele celor care au beneficiat de bunătatea ei, dar de departe cel mai afectat pare Prințul Harry care, în momentul în care a văzut că relația lui cu actrița americană Meghan Markle primește atât de multă atenție din partea paparaților, a hotărât să se rupă de familia regală britanică și să se mute în America.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...