8.5 C
București
vineri, 3 aprilie 2020
Acasă Articole Ziua de azi 24 MARTIE ÎN ISTORIE

24 MARTIE ÎN ISTORIE

Știați că 24 martie este ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei epidemice?

La această dată, în 1882, microbiologul german Robert Koch informa oficial comunitatea ştiinţifică internaţională că a descoperit bacilul TBC.

Tuberculoza este o maladie contagioasă, care se transmite pe calea aerului şi ale cărei prime simptome sunt asemănătoare unei răceli.

Doar persoanele cu plămânii atinşi de infecție o pot transmite altora.

1.În 1714, în urma conflictului dintre Constantin Brâncoveanu și boierii Cantacuzini, domnul, reclamat la Poartă, este mazilit.

Fiul stolnicului Constantin Cantacuzino, Ștefan, capătă domnia.

Foto Wikipedia

2.În 1721, Johann Sebastian Bach dedică șase concerte lui Christian Ludwig, margraf de Brandenburg-Schwedt, astăzi numite Concertele brandenburgice.

Johann Sebastian Bach a fost un compozitor german și organist din perioada barocă, considerat în mod unanim ca unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii.

Operele sale sunt apreciate pentru profunzimea intelectuală, stăpânirea mijloacelor tehnice și expresive și pentru frumusețea lor artistică.

Foto Wikipedia

3.În 1818, Gheorghe Lazăr a fost numit „dascăl” de aritmetică, geometrie și geografie la Școala de la „Sfântul Sava”, unde a inaugurat cursurile în limba română.

Gheorghe Lazăr a fost un pedagog, teolog, traducător și inginer român, considerat fondatorul învățământului în limba română din Țara Românească.

Foto Wikipedia

4.În 1905 se stinge din viață Jules Verne, scriitor francez și precursor al literaturii științifico-fantastice.

În 1863 editorul Pierre-Jules Hetzel i-a publicat primul roman, Cinci săptămâni în balon, al cărui succes uriaș a dus la semnarea unui contract de douăzeci de ani pentru o serie de Călătorii extraordinare.

Minuțios documentate, romanele lui Jules Verne tratează atât prezentul tehnologic al celei de-a doua jumătăți a secolului al XIX-lea, cât și lumi imaginare.

Foto Wikipedia

5.În 1965, funcția de președinte al Consiliului de Stat al României a revenit lui Chivu Stoica, în urma decesului lui Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Foto Wikipedia

6.Pe 24 martie 2015, Zborul 9525 al Germanwings aflat pe ruta Barcelona, Spania – Düsseldorf, Germania, cu 150 de persoane la bord, se prăbușește într-o regiune muntoasă a Alpilor, în apropiere de Digne-les-Bains, în sudul Franței.

Două zile mai târziu, după cercetarea cutiei negre, procurorii francezi declară că dovezile susțin concluzia că Andreas Lubitz, copilotul german, a prăbușit în mod deliberat avionul.

Foto Wikipedia

SourceWikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

REȚETA A LA FABIEN ”PRĂJITURĂ CU MERE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT”

Cum sună un desert sănătos? Deși paradoxală, această formulare este adevărată, iar noi vă putem iniția în arta preparării unui desert mai sănătos decât...

Când s-ar putea relaxa restricțiile în România?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a spus că vârful pandemiei de coronavirus va fi atins, în România, în a doua jumătate a lunii aprilie când...

3 APRILIE ÎN ISTORIE

Sărbătorită în fiecare an la 3 aprilie, Ziua Jandarmeriei Române marchează data la care, în anul 1850, domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), a...

A plecat la facultate cu o bucată de mămăligă și 100 de lei

Leon Dănăilă, invitatul colegei noastre Laura Manciu în platoul emisiunii OAMENI ȘI PĂRERI s-a născut la 1 iulie 1933 la Darabani în județul Botoșani,...

COMENTARII RECENTE