miercuri, februarie 28, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 24 APRILIE ÎN ISTORIE

24 APRILIE ÎN ISTORIE

An de an, la 24 aprilie, este marcată Ziua mondială a protecţiei animalelor de laborator, care îşi propune creşterea gradului de conştientizare privind suferinţa acestor animale.

 

Sursa Blog Event

 

Ziua mondială a protecţiei animalelor de laborator aduce la cunoştinţa publicului şi a legislatorilor problema legată de testele pe animale, o problemă de etică, precum şi alternativele la acest gen de teste.

Ziua de 24 aprilie reprezintă data naşterii fostului preşedinte al NAVS Lord Dowding, important apărător al drepturilor animalelor şi militant împotriva vivisecţiei.

Săptămâna care include Ziua mondială a protecţiei animalelor de laborator este cunoscută ca ”Săptămâna mondială a animalelor de laborator”.

Aceasta poate fi promovată pe reţelele de socializare, iar de Ziua mondială a protecţiei animalelor de laborator putem păstra un minut de reculegere în memoria acestor animale.

Înfiinţată în 1929, Societatea Naţională Anti-Vivisecţie din Marea Britanie militează împotriva vivisecţiei (disecţie făcută pe un animal viu în vederea studierii unui fenomen fiziologic) şi promovează alte soluţii în vederea înlocuirii experimentelor pline de cruzime şi costisitoare cu metode de cercetare moderne şi inovatoare, potrivit site-ului https://www.navs.org.

 

Sursa Rador

 

24 APRILIE ÎN ISTORIE

1184 î.Hr.: Războiul troian: Potrivit legendei, grecii intră în Troia folosind un cal.

Sursa Wikipedia

1800: Președintele american John Adams semnează un act prin care era alocată suma de 5000$ în vederea achiziționării de cărți „pentru uzul Congresului”. Astfel, s-au pus bazele Bibliotecii Congresului SUA.

Sursa Britannica.com

1898: SUA invadează Cuba, declanșând Războiul Hispano-American care se încheie prin Tratatul de pace de la Paris (10 decembrie 1898), prin care Cuba este proclamată independentă.

Sursa Wikipedia

1914: Experimentul Franck-Hertz, un pilon al mecanicii cuantice, este prezentat Societății germane de Fizică.

Sursa YouTube

 

1967: Cosmonautul sovietic Vladimir Komarov moare în naveta Soyuz 1 când parașuta nu se deschide. Este primul om care moare în timpul misiunilor spațiale.

Sursa Pinterest

2004: S–a deschis, la Viena, un nou muzeu „Sisi” la palatul imperial Hofburg.

Sursa Hotnews

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...