8.5 C
București
vineri, 3 aprilie 2020
Acasă Articole Ziua de azi 23 MARTIE ÎN ISTORIE

23 MARTIE ÎN ISTORIE

Știați că astăzi este Ziua Mondială a Meteorologiei?

Ziua mondială a meteorologiei se marchează din anul 1961 și reprezintă intrarea în vigoare, la 23 martie 1950, a Convenției ONU care a transformat vechea Organizație meteorologică internațională într-o organizație interguvernamentală, cunoscută sub numele de Organizația Meteorologică Mondială.

Foto Pixabay

1.În 1801, țarul Pavel I al Rusiei este lovit cu o sabie, apoi strangulat și în cele din urmă călcat în picioare în dormitorul său de la Castelul Sf. Mihail.

Va urma la tron fiul său cel mare, Alexandru I al Rusiei.

Foto Wikipedia

2.În 1821, în timpul revoluției de la 1821, se ajunge la un acord cu boierii rămași în București (jurământul reciproc de credință)

În virtutea acestuia, Tudor Vladimirescu recunoaște vremelnica stăpânire a țării, alcătuită din boierii patrioți acceptând să conducă țara împreună cu ei.

Boierii declară că pornirea slugerului Tudor nu este rea. Are loc legitimarea acțiunilor lui Tudor de către clasa politică.

Foto Wikipedia

3.Pe 23 martie 1847, un incendiu uriaș distruge 20% din orașul București.

Foto Wikipedia

4.În 1956, pe 23 martie, Pakistanul devine prima republică islamică din lume. Ziua națională.

Foto Wikipedia

5.În 1983, propunerea președintelui american Ronald Reagan de a realiza un sistem de apărare antirachetă cu bază în spațiu, cu ajutorul unor noi tehnologii, Inițiativa de Apărare Strategică, supranumită și războiul stelelor.

Foto Wikipedia

6.În 2001, pictorului Ion Irimescu i-a fost decernat Premiul pentru Excelență în Cultura Română.

Foto Wikipedia

7.În 2001, stația orbitală MIR, cântărind 140 de tone, s-a dezintegrat în atmosferă, deasupra Pacificului de sud, încheind cei 15 ani de orbitare în jurul Pământului.

Foto Wikipedia

SourceWikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

REȚETA A LA FABIEN ”PRĂJITURĂ CU MERE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT”

Cum sună un desert sănătos? Deși paradoxală, această formulare este adevărată, iar noi vă putem iniția în arta preparării unui desert mai sănătos decât...

Când s-ar putea relaxa restricțiile în România?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a spus că vârful pandemiei de coronavirus va fi atins, în România, în a doua jumătate a lunii aprilie când...

3 APRILIE ÎN ISTORIE

Sărbătorită în fiecare an la 3 aprilie, Ziua Jandarmeriei Române marchează data la care, în anul 1850, domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), a...

A plecat la facultate cu o bucată de mămăligă și 100 de lei

Leon Dănăilă, invitatul colegei noastre Laura Manciu în platoul emisiunii OAMENI ȘI PĂRERI s-a născut la 1 iulie 1933 la Darabani în județul Botoșani,...

COMENTARII RECENTE