Anual, la 23 martie, este celebrată ziua mondială a meteorologiei.
Suntem invitaţi să conştientizăm şi să apreciem munca profesioniştilor care, zi de zi, ne actualizează informaţiile despre vreme.
Meteorologii din întreaga lume au, totodată, misiunea de a ne avertiza din timp atunci când se produc fenomene periculoase, care ne pot pune vieţile în primejdie.
Deşi progresul tehnologic îi este de folos, ştiinţa înţelegerii evoluţiei vremii pe Terra presupune numeroase sacrificii.
Unii experţi trăiesc izolaţi, în diferite puncte de pe glob, pentru a monitoriza permanent ce se întâmplă din punct de vedere meteo.
23 MARTIE ÎN ISTORIE
1801: Țarul Pavel I al Rusiei este lovit cu o sabie, apoi strangulat, și în cele din urmă călcat în picioare în dormitorul său de la Castelul Sf. Mihail. Va urma la tron fiul său cel mare, Alexandru I al Rusiei.
1821: Revoluția de la 1821: Se ajunge la un acord cu boierii rămași în București (jurământul reciproc de credință).
În virtutea acestuia, Tudor Vladimirescu recunoaște vremelnica stăpânire a țării, alcătuită din boierii patrioți acceptând să conducă țara împreună cu ei.
Boierii declară că pornirea slugerului Tudor nu este rea. Are loc legitimarea acțiunilor lui Tudor de către clasa politică.
1983: Propunerea președintelui american Ronald Reagan de a realiza un sistem de apărare antirachetă cu bază în spațiu, cu ajutorul unor noi tehnologii, Initiațiva de Apărare Strategică, supranumită și războiul stelelor.
1983: Are loc primul zbor internațional pe ruta București – Londra al primului avion de pasageri produs în România, RomBac 1 – 11.
1998: Pelicula „Titanic” a adunat nu mai puțin de 11 trofee Oscar, egalând filmul „Ben-Hur”, care stabilise recordul pentru cele mai multe premii câștigate.
1999: Javier Solana, secretar general al NATO, dă ordinul de lansare a operațiunilor aeriene în Republica Federală a Iugoslaviei.
Președintele american Bill Clinton a declarat: superputerea mondială trebuie să se îndrepte împotriva purificărilor etnice.
2001: Pictorului Ion Irimescu i-a fost decernat Premiul pentru Excelență în Cultura Română.
2001: Stația orbitală MIR, cântărind 140 de tone, s-a dezintegrat în atmosferă, deasupra Pacificului de sud, încheind cei 15 ani de orbitare în jurul Pământului.