duminică, decembrie 3, 2023

23 MAI ÎN ISTORIE

An de an, la 23 mai, în întreaga lume, sunt celebrate broaştele ţestoase, o specie aflată pe cale de dispariţie.

 

Reptile din ordinul Chelonieni, acestea trăiesc pe Terra de aproape 220 milioane de ani, mult înaintea dinozaurilor.

Mediul înconjurător influenţează durata de viață a unei broaşte ţestoase, căldura excesivă sau frigul fiindu-le neprielnice. De-a lungul timpului, o mare influenţă negativă asupra broaştelor ţestoase a avut-o omul, care le-a vânat în diverse scopuri.

Instituită în anul 2000, la iniţiativa unei organizaţii americane (American Tortoise Rescue), Ziua Mondială a Broaștelor Ţestoase este un prilej pentru a atrage atenţia asupra pericolelor care ameninţă specia cu exctincţia.

 

Sursa Europa FM

 

23 MAI ÎN ISTORIE

1430: Ioana D’Arc este capturată de către burgunzi în timp ce conducea armata spre a elibera Compiègne.

Sursa Wikipedia

1498: Girolamo Savonarola este spânzurat la Florența din ordinul Papei Alexandru al VI-lea care îl declară ca „eretic, schismatic și neiubitor de Sfântul Scaun”. Apoi, în fața unei mulțimi de oameni, este ars.

Sursa Wikipedia

1934: Faimosul cuplul de gangsteri americani Bonnie Parker și Clyde Barrow au fost împușcați în apropiere de Bienville Parish, Louisiana, de către poliție.

Sursa Wikipedia

1971: Este inaugurat Hotelul Intercontinental din București, finalizat după 3 ani de la începerea construcției acestui hotel, în 1968.

Cu 24 de etaje și 87 de metri înălțime, a devenit a doua cea mai înaltă clădire din București.

Sursa IHG

1992: Cel mai proeminent magistrat italian anti-mafie, Giovanni Falcone, soția și trei bodyguarzi au fost uciși de clanul Corleonesi cu o bombă de o jumătate de tonă lângă Capaci, Sicilia.

Prietenul și colegul său Paolo Borsellino va fi asasinat după mai puțin de două luni, anul 1992 devenind astfel un punct de cotitură în istoria procurorilor mafiei italiene.

 

Sursa Wikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...