8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 23 IULIE ÎN ISTORIE

23 IULIE ÎN ISTORIE

Sărbătorită în fiecare an la 23 iulie, Ziua presei militare evocă data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie de gen din România, „Observatorul militar”.

 

Era, la vremea respectivă, primul periodic militar din Principatele Române și una dintre primele publicații militare de opinie din Europa și din lume.

Pe frontispiciul primului său număr aveau să apară, pe rândul de sus: denumirea țării emitente – „Principatele Unite”, anul de apariție a ziarului, „1859”, data de tipărire a primului număr – „ joi 23 iulie”, titulatura ziarului – „Observatorul Militar” și respectiv conținutul publicației, în următoarea formulare „Diariu Politicu și scientifice” (ziar politic și științific).

 

Sursa Rador

23 IULIE ÎN ISTORIE

1829: William Burt a conceput prima mașină de scris din lume.

Sursa Destepti.ro

1862: Serviciul de poștă a intrat în administrația statului; s-a înființat Direcția centrală a poștelor. (23 iulie/4 august)

Sursa Google

1881: La Liège, Belgia, s-a înființat Federația Internațională de Gimnastică, cea mai veche federație sportivă internațională.

Sursa Google

1903: Ford Motor Company aduce Modelul A pe piața americană.

Sursa Wikipedia

1991: Banca Națională a României emite norme privind înființarea și funcționarea caselor de schimb valutar.

Sursa Profit.ro

1995: Americanii Thomas Hale și Alan Bopp au descoperit, independent unul de altul, cometa Hale-Bopp, la mare distanță de Soare.

Sursa Wikipedia

SourceWikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...

Ce ai de făcut dacă îți expiră permisul auto?

Permisul auto a devenit poate cel mai indispensabil document, după cartea de identitate, pentru foarte mulți oameni. Mașina s-a transformat de-a lungul timpului din...