8.5 C
București
luni, 16 mai 2022
Acasă Articole Ziua de azi 22 SEPTEMBRIE IN ISTORIE

22 SEPTEMBRIE IN ISTORIE

1. Comunitatea Europeana a avut inițiativa opririi traficului in centrul marilor orașe, pe 22 septembrie, pentru a atrage atenția asupra nivelului mare de poluare. Astfel, cetățenii se pot bucura, de “Ziua Europeană fără Mașini”, de un aer curat si un oraș liniștit. România a semnat această declarație încă din anul 2001.
2. In anul 1862, toti sclavii de culoare, din teritoriul confederal, au fost eliberați de Abraham Lincoln, prin intermediul Proclamației de Emancipare. Acesta a fost un pas imens în procesul de egalizare a drepturilor dintre oameni.

3. O furtună pe mare a lovit, pe 22 septembrie 1857, 826 de oameni care se aflau la bordul navei cu pânze “Lefort”. Vasul s-a scufundat in Golful Finic din Marea Baltică și a fost descoperit pe 4 mai 2013 între insulele Gogland și Bolshoy Tyuters.

4. Pe 22 septembrie 1958 a venit pe lume Andrea Bocelli. Deși s-a născut cu o forma gravă de glaucom și a orbit dupa vârsta de 12 ani, celebrul tenor italian a absolvit dreptul, iar acum este cel mai iubit cântăreț contemporan de muzică clasică din lume.
A fost decorat în 2006 cu Ordinul Național de Merit al Republicii Italiene în gradul de Mare Ofițer, și în 2010 a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...

Secretarul general adjunct al NATO: ”Vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar, financiar și umanitar”

Războiul din Ucraina, deși oarecum mai tăcut decât la început, este încă prezent pe în viața ucrainenilor. Adevărata bătălie este cea a propagandei, în...

Adrian Vasilescu: ”Ne vom îndrepta inevitabil către impozite mai mari”

”Criza economică atacă România din toate punctele de vedere. Guvernatorul și-a exprimat speranța, de la tribuna de la care a vorbit joi, că România...

Care este rolul bărbatului în societate?

Pentru a avea o societate sănătoasă și solidă, este foarte important să știm care este rolul bărbatului. Ce menire are acesta pe pământ, ce...