8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Articole Ziua de azi 22 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

22 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială fără mașini este celebrată anual, la 22 septembrie, promovând alternative pentru automobilul personal sau cel de serviciu.

 

Inițiativă a Comisiei Europene, sărbătoarea este marcată în tot mai multe orașe ale lumii. Sunt organizate evenimente pentru promovarea mijloacelor de transport nepoluante.

Studiile arată că gazele de eșapament sunt principala sursă de poluare a marilor orașe, care afectează dramatic sănătatea oamenilor și contribuie semnificativ la efectul încălzirii globale.

În lume, peste un miliard de oameni inspiră aer foarte poluat, în special cu monoxid de carbon și dioxid de sulf, gaze rezultate din procesele industriale.

Sursa Google

22 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

1903: În SUA, Italo Marchiony, un producător de înghețată venit din Italia, a primit brevetul de invenție pentru cornetul de înghețată.

Sursa Google

 

1914: Primul Război Mondial: submarinul german U9 sub comanda lui Otto Weddigen scufundă trei cruiserate blindate britanice, HMS Aboukir, HMS Hogue și HMS Cressy.

Sursa Wikipedia

 

1975: La San Francisco a avut loc a doua încercare de asasinare a președintelui Gerald Ford.

Sursa Wikipedia

 

1980: Irakul invadează Iranul, începând Războiul din Golf.

Sursa Google

 

1981: Președintele François Mitterrand inaugurează trenul francez de mare viteză TGV.

Sursa Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...