miercuri, iulie 17, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 22 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

22 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

1.În anul 1806 începe un nou război ruso–turc desfășurat pe teritoriul Moldovei și Țării Românești. Conflictul se va încheia prin Pacea de la București din 28 mai 1812, în urma căreia Basarabia intra în componența Rusiei.

2.Pe 22 noiembrie 1869 s-au deschis cursurile Facultății de Medicină din București. Primul decan a fost medicul chirurg Nicolae Turnescu.

3.În 1906, la Convenția Internațională de Radio și telegrafie de la Berlin, s-a aprobat utilizarea mesajelor SOS în caz de pericol.

4.Pe 22 noiembrie 1931 – Se deschide pentru public Muzeul de Istorie al Bucureștiului, în Casa Moruzi din Calea Victoriei nr.117. După anul 1959, colecțiile muzeului vor fi adăpostite în incinta Palatului Șuțu, iar din 1999 poartă denumirea de Muzeul Municipiului București.

5.În 1943 – Libanul își câștigă independența față de Franța.

6.Pe 22 noiembrie 1963 are loc un eveniment tragic – Asasinarea lui John F. Kennedy în Dallas, Texas. Vicepreședintele Lyndon B. Johnson depune jurământul ca nou președinte.

7.În anul 2005, Angela Merkel devine prima femeie cancelar al Germaniei. Angela Dorothea Merkel este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania. A fost aleasă în această funcție la data de 22 noiembrie 2005 de către Bundestag, parlamentul german, realeasă la 28 octombrie 2009, 17 decembrie 2013 respectiv 14 martie 2018.

Articolul precedent21 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE
Articolul următor23 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...