8.5 C
București
luni, 8 martie 2021
Acasă Articole Ziua de azi 22 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

22 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială a cercetăşiei este marcată la 22 februarie şi reprezintă ziua de naştere a fondatorului Mişcării „Scout” – cercetaşii, Robert Baden-Powell. În acelaşi timp, reflectă activitatea cercetaşilor specifică culturii şi ţărilor în care aceştia trăiesc.

 

Sursa Pixabay

Robert Baden-Powell a urmat o carieră militară şi a încercat să reformeze metodele de pregătire militară, introducând activităţi distractive pentru ridicarea moralului trupelor.

A fost distins, la Londra, de către regina Victoria, cu Ordinul Bath şi avansat la gradul de general-maior, această avansare marcând finalul carierei sale militare. Ulterior şi-a dedicat viaţa promovării păcii şi toleranţei, potrivit scout.ro.

 

Sursa Pixabay

 

22 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

1632: Galileo Galilei publică Dialog despre cele două mari sisteme ale lumii.

Sursa Wikipedia

1635: La Paris, Cardinalul Richelieu fondează Académie française, cu mandatul de a supraveghea puritatea limbii franceze.

Sursa Wikipedia

1708: Antim Ivireanul este ales mitropolit al Ungro-Vlahiei, după moartea predecesorului său, Teodosie, la recomandarea și cu sprijinul domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Sursa Wikipedia

1943: Membrii grupării de rezistență Trandafirul Alb (Die Weiße Rose) sunt executați în Germania Nazistă.

Sursa Historia.ro

1949: Scriitorul Adrian Marino a fost arestat pentru participarea la încercarea de reorganizare a tineretului național-țărănist din facultăți.

La 12 octombrie 1950 a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Între 1957 și 1963 a avut domiciliu obligatoriu.

Sursa Goodreads.ro

2006: Jefuirea depozitului Securitas din Anglia – cel puțin șase bărbați au răpit și amenințat familia directorului, au sechestrat 14 membri ai personalului și au furat aproximativ 92,5 milioane de dolari în bancnote din Depozitul Coroanei de Gestionare a Lichidităților, din Vale Road, Tonbridge, Kent.

Sursa descopera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

BUCURIA IUBIRII

BUCURIA IUBIRII - așa poate fi sintetizată atmosfera din familia Ilie, o familie iubitoare de Dumnezeu, de oameni și de muzică.   Încă din adolescență, Nuțica...

Hotărâre CMBSU: Închiderea restaurantelor în București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat astăzi noi restricții în București, întrucât Capitala a intrat în scenariul roșu după ce...

Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Un sistem automat pentru verificarea documentelor de călătorie a fost implementat în aeroportul Henri Coandă. Sistemul de tip ABC (Automated Border Control) permite autorităților...

Cum să fii numărul 1? O afacere românească transmisă din tată-n fiu

Farmec este o companie românească care “lucrează în slujba frumuseții”, fiind în prezent lider în rândul producătorilor de cosmetice din România. Produsele sale se...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?