Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie.
Aceasta este dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței.
De exemplu cum ar fi încetarea temporară a focului într-o zonă de război pentru accesul ajutorului umanitar.
Ziua a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an de mai multe națiuni, organizații politice și militare.
Pentru a inaugura ziua, „Clopotul Păcii” este sunat la sediul ONU (în New York City).
Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele, cu excepția Africii și a fost un cadou de la Asociația Națiunilor Unite din Japonia, ca „un memento al costului uman în război”.
Pe inscripția de pe o parte se poate citi, „Trăiască pacea absolută în lume”.
1.În 1538, în Moldova își începe domnia Ștefan Lăcustă, nepotul lui Ștefan cel Mare.
Este primul domn moldovean numit de turci și nu ales de țară, contrar tratatului din 1511, și rodul politicii lui Petru Rareș.
A fost pus domn de către sultanul Soliman, care l-a alungat personal pe Petru Rareș, cu ocazia expediției din Moldova din 1538, când țara a pierdut regiunea Bugeac.
Din această perioadă datează și cedarea către turci a cetății Benderului (Tighina) pe Nistru.
Cu toate relațiile bune pe care le încheie cu polonezii în februarie 1539, Lăcustă nu se putea liniști de teama lui Petru Rareș aflat la Ciceu.
A vrut să pună mâna pe el prin trădare, apoi, când Zapolya, voievod de Transilvania, îl face pe Rareș să capituleze, Lăcustă se grăbește să-l ceară și face asta prin turci, care erau protectorii lui Zapolya.
2.În 1847 are loc inaugurarea primei lucrări moderne de alimentare cu apă a Bucureștiului – „Stabilimentul fântânilor de la Mihai Vodă”.
3.În 1939, Prim-ministrul Armand Călinescu este asasinat, la București, de un comando legionar condus de avocatul Miti Dumitrescu.
Armand Călinescu a fost un jurist, filosof, om politic și ministru român.
A fost, de asemenea, prim-ministru al României în perioada 7 martie 1939 până la asasinarea sa din 21 septembrie 1939.
În urma uciderii prim-ministrului Armand Călinescu, la ordinul regelui Carol al II-lea, au fost asasinați fără judecată, în lagăre și pe întregul cuprins al țării, de către jandarmi, 252 de persoane, dintre care 105 membri ai Mișcării Legionare.
Cadavrele a câte 3, 4 legionari au fost scoase în stradă și lăsate acolo vreme de trei zile.
4.În 1983, telefonul mobil Motorola DynaTAC 8000X, în greutate de 800 de grame, a primit aprobare de la Comisia Federală de Comunicații din SUA și va deveni primul telefon mobil din lume.
5.În 1999, Taiwanul este zguduit de un cutremur major. Aproximativ 2.400 de persoane au fost ucise.